ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ

Στην "κόκκινη" κοίτη του Πηνειού

*Με ομιλία της Ελ. Μπέλλου και συναυλία των ‘’Imam Baildi’’

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2017 15:22

Με την ομιλία της Ελένης Μπέλλου, μέλους του Π.Γ. της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, απόψε στις 9.30, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ που φιλοξενείται στην Κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα.

Η κ. Μπέλλου αναμένεται να αναφερθεί «σε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές κυβέρνησης Ε.Ε. βιομηχάνων και θα αναπτύξει την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα ακολουθήσει συναυλία με τους ‘’Imam Baildi’’.

Η ‘’Κόκκινη Πολιτεία’’ άνοιξε τις πύλες της χθες με πολιτιστικές και πολιτικές εκδηλώσεις που προσείλκυσαν όπως κάθε χρόνο τους Λαρισαίους και τη νεολαία, που παρακολούθησαν συναυλία από τους «ΕΝΑΛΛΑΞ», παρουσίαση της έκδοσης της ‘’Σύγχρονης Εποχής’’, «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στον Σοσιαλισμό» από τον Στέφανο Λουκά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κ. α. Η βραδιά έκλεισε με μεγάλο λαϊκό γλέντι όπου εμφανίστηκε ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης.

Για σήμερα Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει, στην Κεντρική Σκηνή: Διασκευασμένα ρώσικα τραγούδια και ποίηση για την Οχτωβριανή Επανάσταση. Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κυριακίδου (σοπράνο), Λίζα Μάλτα (άλτο), Απόστολος Φωτιάδης (τενόρος/βαρύτονος), κλαρινέτο: Νίκος Γκονέλλας, τρομπέτα: Κώστας Ζωιτός, ακορντεόν: Μάρκος Γιαννιώτης, τενόρο Σαξόφωνο: Γεωργία Χατζημπαλάση, πιάνο: Ιωάννα Μπαλή, τύμπανα: Γιάννης Αυγερινός, συνθεσάιζερ /ενορχήστρωση/ διεύθυνση: Δημήτρης Φωτιάδης. Μεταφράσεις από τα Ρώσικα: Αλεξάνδρα Ευσταθιάδη. Πολιτική ομιλία από την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Συναυλίες με τους «Minorfase» και τους «Imam Baildi»

Στον χώρο δραστηριοτήτων: Συζήτηση με θέμα «Η Οχτωβριανή Επανάσταση μέσα από τα σχολικά βιβλία». Λαϊκό - Ρεμπέτικο Γλέντι με τους «laτρεις».

Στον παιδότοπο: Φτιάχνουμε «Το μαγικό κολιέ της φιλίας». Θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα. Κάνουμε πειράματα φυσικής και χημείας.

Δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ: Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού βασισμένο στο βιβλίο του Αρ. Γκαϊντάρ «Το σχολείο». Όλοι θα κερδίσουν από μια αναμνηστική σοβιετική αφίσα, ταυτόχρονα θα διατίθεται το περιοδικό «Το κόκκινο αερόστατο», που εκδόθηκε πριν λίγες μέρες».

Στον χώρο του φεστιβάλ λειτουργούν επίσης έκθεση με τίτλο «Αλήθειες και Ψέματα για τον Σοσιαλισμό», διαδραστική ψηφιακή έκθεση για την ΟΚΝΕ, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματικοί χώροι όπου πραγματοποιούνται συζητήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass