ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Eκλεψαν 3 υπολογιστές «του κουτιού»

* Οι δράστες έφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 23:40

Τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές «του κουτιού» έκλεψαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες από την αίθουσα πληροφορικής (computer room) του Δημαρχείου Λάρισας.

Η κλοπή διαπιστώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, οπότε και ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. αλλά μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο πώς κλάπηκαν οι υπολογιστές και κυρίως πώς μεταφέρθηκαν με τις συσκευασίες τους έξω από το Δημαρχείο, χωρίς οι δράστες να γίνουν αντιληπτοί.
Οι καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που προορίζονταν για την αντικατάσταση παλαιότερων, είχαν τοποθετηθεί με τις συσκευασίες τους (οθόνη, σκληρός δίσκος, πληκτρολόγιο κ.λπ.) στην Αίθουσα Πληροφορικής, στον τρίτο όροφο του Δημαρχιακού Μεγάρου, απέναντι από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.
Μια αίθουσα η οποία παραμένει ανοικτή τις ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών ενώ εκτελούνται εργασίες από υπαλλήλους του Τμήματος όταν κρίνεται αναγκαίο, χωρίς δηλαδή στον συγκεκριμένο χώρο να στεγάζονται εργαζόμενοι σε ημερήσια βάση. Ο δράστης ή οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν για την ύπαρξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως και για την ξεκλείδωτη αίθουσα ενώ εκμεταλλεύθηκαν την πολυκοσμία, με αφορμή και τον αριθμό των πολιτών που καθημερινά επισκέπτονται το Δημαρχείο.
Έτσι χωρίς να διαρρήξουν την αίθουσα, έκλεψαν τους τρεις υπολογιστές (εκτιμώμενης συνολικής αξίας ύψους 2.400 ευρώ) και διέφυγαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ενώ για να μην προκαλέσουν υποψίες, έκλεισαν την είσοδο της αίθουσας. Να σημειωθεί πως την ημέρα που έγινε αντιληπτή η κλοπή, στην απέναντι αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γινόταν εκδήλωση παρουσίασης πληροφοριακών συστημάτων, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εργαζομένων στον Δήμο Λάρισας.
Να σημειωθεί τέλος ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συγκεκριμένη κλοπή, θεωρείται στοχευμένη και δεν συνδέεται με τη συνηθισμένη δράση «ποντικών» που εκμεταλλευόμενοι την ολιγόλεπτη απουσία δημοσίων υπαλλήλων από τα γραφεία τους (σ.σ. σε διάφορες Υπηρεσίες) κλέβουν προσωπικά αντικείμενα (τσάντες, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.).            Β.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass