ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Πανελλαδικό συνέδριο για τις εξελίξεις στη ζωική παραγωγή

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 16:10

Τη Λάρισα επέλεξε η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία (Ε.Ζ.Ε.) να διοργανώσει τριήμερο Επιστημονικό Συνέδριο τον Οκτώβριο (4έως 6/10/17) με σκοπό την ενημέρωση των μελών της και κάθε ενδιαφερομένου στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στη Ζωική Παραγωγή. Στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών, οι οποίες θα καλύπτουν όλα τα θέματα εκτροφής θηλαστικών, πτηνών, ψαριών, σαλιγκαριών κ.λπ.


Κάθε χρόνο διοργανώνει και ένα πανελλαδικό επιστημονικό συνέδριο, προκειμένου η ΕΖΕ να προωθήσει και τη βασική και εφαρμοσμένη γεωτεχνική έρευνα που πραγματοποιείται στα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΑΕΙ, στα Ινστιτούτα και τους Ερευνητικούς Σταθμούς του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς και στα Τμήματα Ζωικής Παραγωγής των ΤΕΙ. Από ετών, στα Επιστημονικά Συνέδρια της ΕΖΕ περιλαμβάνονται ανακοινώσεις προδρόμων και τελικών αποτελεσμάτων ερευνητικών εργασιών από τα διάφορα ζωοτεχνικά ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά εργαστήρια ζωοτεχνικής κατεύθυνσης, καθώς και ολόκληρες επιστημονικές εισηγήσεις και γεωργοκτηνοτροφικές μελέτες τοπικού χαρακτήρα, δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωτεχνικοί (γεωπόνοι, κτηνίατροι) και οι κτηνοτρόφοι στην πράξη.
Φέτος το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο και στην εναρκτήρια συνεδρία, που θα γίνει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου το απόγευμα, θα παρευρεθεί και ο πρωτεργάτης της αναγνώρισης της Φέτας ως Προϊόν Ονομασίας Προελεύσεως (ΠΟΠ) και υποστηρικτής της σύστασης Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας κ. Εμμανουήλ Ανυφαντάκης ομότιμος καθηγητής Γαλακτοκομίας ΓΠΑ που θα αναπτύξει το θέμα: «Το τελευταίο S.O.S. από τη φέτα μας. Οι συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Νότια Αφρική και Καναδά».
Ο Δ. Λώλης
Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου είναι ο Λαρισαίος γεωπόνος Δημήτρης Λώλης, ο οποίος μίλησε στην «Ε» για την Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία και για τους σκοπούς της πανελλαδικής αυτής συνάντησης.
«Η Ελληνική Ζωοτεχνική Εταιρία (ΕΖΕ) είναι ένα επιστημονικό σωματείο που ιδρύθηκε το 1979 . Η ιδέα της δημιουργίας μίας Επιστημονικής Εταιρίας που να καλύπτει τον χώρο της Ζωοτεχνικής Επιστήμης ήρθε σαν αποτέλεσμα της διοργανωτικής προσπάθειας στους τομείς της πανεπιστημιακής ζωοτεχνικής εκπαίδευσης και της γεωργοκτηνοτροφικής ανάπτυξης που άρχισε να πραγματοποιείται στη χώρα μας, αλλά και της ανάγκης ουσιαστικής επικοινωνίας με διεθνείς κυβερνητικούς και μη οργανισμούς ζωικής παραγωγής που έχουν την πρωτοπορία στην προώθηση της επιστήμης και πράξης στον τομέα της κτηνοτροφίας. Βασικοί σκοποί της ΕΖΕ είναι η εφαρμογή και ανάπτυξη της Ζωοτεχνικής Επιστήμης, δηλαδή της επιστήμης που ασχολείται με τη ζωική παραγωγή και περιλαμβάνει τους τομείς της γενετικής βελτίωσης, της διατροφής, της αναπαραγωγής καθώς και της εκτροφής και διαχείρισης των παραγωγικών ζώων, πτηνών και ιχθύων. Τομείς που έχουν άμεση σχέση με τη βιωσιμότητα των κλάδων της ζωικής παραγωγής και της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων. Ασχολείται ακόμα με τη βελτίωση των τεχνικών, κοινωνικοοικονομικών και περιβαλλοντικών συνθηκών της ζωικής παραγωγής. Συνθήκες που η βελτίωσή τους είναι απαραίτητη για να μην κάνουν την απασχόληση με τη ζωική παραγωγή λιγότερο επιθυμητή. Εκτός των παραπάνω βασικών σκοπών, η ΕΖΕ επιδιώκει την ανάπτυξη και εδραίωση δεσμών μεταξύ εκπαίδευσης, ζωοτεχνικής έρευνας και πρακτικής εφαρμογής, την εκπόνηση μελετών και υποβολή προτάσεων, την πραγματοποίηση επιστημονικών συνεδρίων και συμποσίων επί ζωοτεχνικών θεμάτων, την έκδοση περιοδικού Τύπου, όπου δημοσιεύονται επιστημονικές έρευνες και άρθρα των μελών της Εταιρίας και άλλων γεωτεχνικών, πρακτικά συνεδρίων, συμποσίων και ημερίδων καθώς και άλλων ανεξαρτήτων εκδόσεων. Όπως είναι φυσικό, η επιστημονική δραστηριότητα της ΕΖΕ εστιάζεται επίσης στη μελέτη ειδικών προβλημάτων της Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Τακτικά μέλη της Εταιρίας μπορούν να εγγραφούν κυρίως πτυχιούχοι Πανεπιστημιακών Σχολών, που το βασικό τους πτυχίο ή το αντικείμενο ή η επαγγελματική τους ενασχόληση είναι σχετική με τη Ζωική παραγωγή. Επίσης απόφοιτοι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων με Μεταπτυχιακό τίτλο στη Ζωική παραγωγή, όπως και Συνεταιριστικές κτηνοτροφικές οργανώσεις κάθε βαθμού».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass