ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Νοθευμένη ηρωίνη με προορισμό (και) τη Λάρισα

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 15:58

Στην εξάρθρωση «εγκληματικής οργάνωσης» που δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, νόθευση, επανατυποποίηση και διακίνηση ηρωίνης που προορισμό, μεταξύ άλλων, είχε και τη Λάρισα, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Αστυνομικοί της οποίας μετά από έρευνα σε καταυλισμό Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, συνέλαβαν πέντε πολίτες, δύο εκ των οποίων Αλβανοί υπήκοοι. Στην υπόθεση αναφέρθηκαν χθες με δηλώσεις τους ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης και, η εκπροσώπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου που τόνισε στην «Ε» ότι «πρόκειται για σημαντικό κύκλωμα».

Ο κ. Παπαζαφείρης μεταξύ άλλων τόνισε ότι εξαρθρώθηκε «εγκληματική οργάνωση, η οποία με έδρα τη Δυτική Αττική είχε αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης, σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κατασχεθείσες ποσότητες ηρωίνης ανευρέθηκαν αυτοκόλλητα με επιγραφές, που αντιστοιχούν σε πόλεις προορισμού, όπως ενδεικτικά οι πόλεις Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση για να εξυπηρετεί το δίκτυο διακίνησης των ναρκωτικών είχε αναπτύξει ένα παράλληλο σύστημα αποθήκευσης, εργαστηριακής νόθευσης και επανατυποποίησης της ηρωίνης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήσαμε σε καταυλισμό τη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, εντοπίστηκαν χώροι που συγκροτούν τέτοιου είδους εργαστήρια, σε πλήρη μορφή.

Μάλιστα πέριξ των εργαστηρίων αυτών, σε περίκλειστους και μη υπαίθριους χώρους και σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από -23- κιλά ηρωίνης, κατανεμημένα σε -49- συσκευασίες, ενώ επιπλέον βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και νοθευτική ουσία βάρους πάνω από 16,5 κιλά».

Για να υπογραμμίσει πως «αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, οι βαλκανικές και βόρειες διαδρομές είναι οι κύριοι διάδρομοι διακίνησης ηρωίνης που συνδέουν τη Μέση Ανατολή με τις τεράστιες αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Η βαλκανική οδός που διασχίζει ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη προς την αγορά της Δυτικής Ευρώπης περνάει από τους δρόμους της Τουρκίας και της Ελλάδας. Ως εκ τούτου η επιτυχία αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα των προσπαθειών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στους δρόμους του διεθνικού εγκλήματος υπάρχουν διωκτικές αρχές οι οποίες μπορούν να καταστείλουν τη δράση τέτοιων εγκληματικών ομάδων».

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΡΥΠΤΕΣ

Η κ. Ροτζιώκου διευκρίνισε πως «σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες προχθές σε καταυλισμό στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, με τη συνδρομή δυνάμεων των ΟΠΚΕ και διμοιριών της ΥΑΤ, συνελήφθησαν πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα 3 υπήκοοι Αλβανίας (δυο άντρες και μία γυναίκα), καθώς και 2 ημεδαποί άντρες, ηλικίας 27, 45, 39, 41 & 19 ετών, αντίστοιχα.

 Για την πλήρη αποδόμηση και διακρίβωση όλου του εύρους της παράνομης δραστηριότητας των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν όλα τα πληροφοριακά δεδομένα, πιστοποιήθηκαν οι ρόλοι και η δράση των εμπλεκομένων και ανακαλύφθηκαν οι χώροι, που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήρια νόθευσης – επανατυποποίησης και αποθήκευσης των ναρκωτικών, στην προαναφερθείσα περιοχή.

Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες διέμεναν σε παραπήγματα, τα οποία αποτελούσαν και εργαστήρια νόθευσης - επανατυποποίησης ηρωίνης, ενώ τις ναρκωτικές ουσίες αποθήκευαν σε πέριξ αυτών περίκλειστους χώρους, σε υπεδάφιες ειδικές κρύπτες. Έπειτα, οι ναρκωτικές ουσίες διακινούνταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, όπως για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 23 κιλά ηρωίνη, σε 49 συσκευασίες του μισού κιλού, 38,8 γραμμάρια κάνναβης σε νάιλον συσκευασίες έτοιμες προς πώληση, 16,5 κιλά νοθευτική ουσία, 2 νάιλον σακούλες με επικολλημένα αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται στο μεν πρώτο η λέξη «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και στο έτερο η λέξη «ΛΑΡΙΣΣΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass