ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ

Φυλάκιση 8 μηνών στον Αλγερινό δραπέτη

Δημοσίευση: 31 Αυγ 2017 16:05

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο 26χρονος Αλγερινός που απέδρασε από τα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος της Λάρισας, όπου κρατείτο για διοικητική απέλαση και συνελήφθη τελικώς με περιπετειώδη τρόπο στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος, στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, βούτηξε στα νερά του Θερμαϊκού (στο ύψος του Λευκού Πύργου) απ’ όπου τον ανέσυραν άνδρες του Λιμενικού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου και απείθεια, ενώ το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δικάζοντάς τον με την αυτόφωρη διαδικασία, τον τιμώρησε με συνολική φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή.

Η απόδραση έγινε την περασμένη Πέμπτη κι έκτοτε διεξάγονταν έρευνες για τον εντοπισμό του, που ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα με την επεισοδιακή σύλληψή του.

Η ΕΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με ανακοίνωσή της «συγχαίρει και ευχαριστεί δημόσια την ΟΠΚΕ Θεσσαλονίκης, για τη σύλληψη δραπέτη, υπηκόου Αλγερίας, από τα κρατητήρια της Δ.Α. Λάρισας.

Επίσης ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν, με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε να έχουμε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στις συναδέλφισσες του Α.Τ. Λάρισας, που εμπλέκονταν στην όλη υπόθεση, οι οποίες κυριολεκτικά όργωσαν Θεσσαλονίκη και Αθήνα, με μια φωτογραφία του δράστη ανά χείρας, ρωτώντας, μαθαίνοντας και ενημερώνοντας τις κατά τόπους Υπηρεσίες.

Το Σωματείο από την πρώτη στιγμή ήταν δυναμικά και ουσιαστικά στο πλευρό των συναδέλφων, βοηθώντας όπου και όπως μπορούσε. Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, ειδικά όταν έχουν αίσιο τέλος, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εντοπιστούν τα όποια λάθη και να γίνουμε καλύτεροι.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για ακόμη μία φορά δικαιώθηκαν η ΠΟΑΣΥ που είχε ως βασικό αίτημα τη μη παραπομπή των συναδέλφων σε κατάσταση διαθεσιμότητας, το δεκαπενθήμερο μετά την απόδραση, όπως ο νομοθέτης ορίζει, καθώς και ο κ. Αρχηγός, ο οποίος αποδέχθηκε την ορθότητα του αιτήματος και έδωσε τις κατάλληλες εντολές - κατευθύνσεις, ώστε αυτό να υλοποιηθεί» καταλήγει η ΕΑΛ.

Για το ίδιο θέμα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε επίσης ότι «στον εντοπισμό και τη σύλληψη νεαρού άντρα που είχε αποδράσει πέντε μέρες πριν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας για την αναζήτηση του δραπέτη και σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Α.Τ. Λάρισας.

Πρόκειται για 26χρονο αλλοδαπό, ο οποίος απογευματινές ώρες (προχθές), εντοπίστηκε να κινείται στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου και στην προσπάθειά του να αποφύγει επικείμενο έλεγχο και σύλληψή του, απομακρύνθηκε τρέχοντας, πέφτοντας στη θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass