* Καταδικάζουν την επίθεση Χρ. Κέλλας και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ

«Καταληψιομανείς» ανέλαβαν την ευθύνη για συνθήματα σε Χαρακόπουλο

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2017 16:00

Η αντιεξουσιαστική ομάδα «καταληψιομανείς» ανέλαβε την ευθύνη για τους βανδαλισμούς στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμου Χαρακόπουλου, στη Λάρισα.

Οι «καταληψιομανείς» με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι με «αυτή την επίθεση θέλαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις που εκείνος πολεμάει και εμείς στηρίζουμε».

Το κείμενο που δημοσίευσαν:

«Το βράδυ της παρασκευής (στα πλαίσια πανελλαδικής ημέρας δράσης για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις) πραγματοποιήσαμε επίθεση στο πολίτικο γραφείο του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη Λάρισα, προκαλώντας φθορές στη πόρτα και γράφοντας συνθήματα αλληλεγγύης στη κατάληψη «τερμιτα» η οποία τον τελευταίο καιρό απειλείται με εκκένωση.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι βουλευτής της ΝΔ και αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη(οπότε και ο μελλοντικός

υποψήφιος υπουργός προστασίας του πολίτη). Στη προσπάθεια του να δείξει πόσο πιστό σκυλί της εξουσίας και κυρίαρχης κουλτούρας είναι, ξερνάει ακόμα και χωρίς καμία αφορμή το σεξιστικό ρατσιστικό κατασταλτικό του οχετό και προωθεί ολοκληρωτικές αντιλήψεις ως αυτονόητες. Με αυτή την επίθεση θέλαμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στις καταλήψεις που εκείνος πολεμάει και εμείς στηρίζουμε κάνοντας παράλληλα γνωστό πως η οποιαδήποτε επίθεση στις κοινότητες μας δε θα μείνει αναπάντητη. Η απάντηση του κινήματος δε θα άφορα μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και οποιονδήποτε τάσσετε συνειδητά στο στρατόπεδο της εκμετάλλευσης και της ανισότητας, ένα στρατόπεδο που θα βρίσκεται πάντα απέναντι στο δικό μας, εκείνο της ελευθερίας.

Υ.Γ προς "Α.Ε" η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται και κρύο και καμία φοράν πίσω από κάθε μεγάλο κόστος μπορεί να βρίσκεται μια ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Καταληψιομανεις».

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δηλώσεις, με τις οποίες καταδικάζουν την αναγραφή συνθημάτων στο πολιτικό γραφείο του Μάξ. Χαρακόπουλου στη Λάρισα, έκαναν χθες ο Χρ. Κέλλας και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επίθεση αναρχικών στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζω την ενέργεια μερίδας αναρχικών στοιχείων που βανδάλισαν το γραφείο του συναδέλφου βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Η ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μεγάλη.

Η "προστασία" των εστιών ανομίας φέρνει ακριβώς τέτοια αποτελέσματα.

Ωστόσο, καλό θα είναι όλοι να γνωρίζουν, πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν τρομοκρατούνται, δεν εκβιάζονται και δεν πρόκειται να σιωπήσουν».

* Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Παπαδοπούλου αναφέρει:

«Η επίθεση κουκουλοφόρων στα παλιά άδεια γραφεία των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», στο παλιό κτίριο του ΔΟΛ, είναι σαφώς απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια. Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση σε μια Δημοκρατία.

Είναι, όμως, εξίσου απαράδεκτη και η ρητορική από τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Μαρινάκη που επιχειρεί να καταστήσει την κυβέρνηση και τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν σαν ηθικό αυτουργό της επίθεσης.

Καταδικάζουμε επίσης τους βανδαλισμούς στο γραφείο του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass