ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Απροστάτευτοι από απολύσεις οι συνδικαλιστές

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 16:30

Την εκτίμηση ότι οι συνδικαλιστές είναι απροστάτευτοι από απολύσεις εκφράζει το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού ν. Λάρισας με αφορμή απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία επικύρωσε, όπως και το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας, πριν δύο χρόνια περίπου, παράνομη απόλυση συνδικαλίστριας - μέλους της διοίκησης του Συνδικάτου από εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης.


Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η απόφαση καταργεί στην πράξη την προστασία των εκλεγμένων συνδικαλιστών, με βάση τον νόμο 1264/82, που με σαφήνεια προβλέπει την προστασία των συνδικαλιστών από την απόλυση, ανοίγοντας πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.
«Η συναδέλφισσα ταμίας του Δ.Σ του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Λάρισας» σημειώνεται στην ανακοίνωση «είχε προσφύγει δικαστικά για την ακύρωση της απόλυσή της, η οποία ήταν πέρα για πέρα παράνομη, όπως ήταν και άλλων εργαζομένων. Το Μονομελές Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, αποδεχόμενο την παράνομη ενέργεια της επιχείρησης, ως νόμιμη, θεωρώντας μάλιστα στην απόφαση «αναφαίρετο δικαίωμα της εργοδοσίας να λαμβάνει συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις». Δηλαδή να μειώνει μισθούς, ωράρια, να διατηρεί ατομικές συμβάσεις με απαράδεκτους για τη ζωή των εργαζομένων όρους, να απολύει για τα κέρδη της. Επιπλέον, με την απόφαση αυτή, υποχρεώνει την παρανόμως απολυμένη εργαζόμενη-συνδικαλίστρια να πληρώσει και 400 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα της εταιρείας».
Η Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου που δέχονται άγρια αντεργατική επίθεση από εργοδοσία και κυβερνήσεις καθημερινά, να μην νομιμοποιήσουν τέτοιου είδους αποφάσεις, που ακυρώνουν το δικαίωμα στη δουλειά και στη συνδικαλιστική δράση, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο και να αγωνιστούν, για την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών, ενάντια στην ακύρωση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass