Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στη Λάρισα και τον νομό

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 22:47 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:15

 

Παρουσία του Υφυπουργού Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση θα τιμηθεί αύριο στη Λάρισα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ενώ, κανονικά, από την ειδική εξέδρα, κάτω από τη ΛΑΦΛ.  όπως κάθε χρόνο, θα παρακολουθήσουν την παρέλαση οι επίσημοι.    

Λάρισα

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοίνωσε το εξής πρόγραμμα: Ώρα 7π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Εωθινό  από τη μουσική της 1ης Στρατιάς και τη Φιλαρμονική του ΔΩΛ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8 επίσημη έπαρση Σημαίας, στις 10:30 άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην οποία θα  χοροστατήσει ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας και εντός του Ιερού Ναού θα εκφωνηθεί                      ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Κουφογιάννη Παρασκευή, διευθύντρια του 11ου Λυκείου Λάρισας. Ώρα 11:00 επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις και εκπροσώπους της Εθνικής Αντίστασης όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Ώρα 11:30 έναρξη παρέλασης.

ΣΤΟ ΗΡΩΟ

Σήμερα το μεσημέρι στο Ηρώο Πεσόντων της Λάρισας, στον λόφο του Φρουρίου, απέτισαν  φόρο τιμής στους ήρωες, μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, φορείς και σύλλογοι.

Ελασσόνα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δήμου Ελασσόνας: Αύριο: 7:30 π.μ.:  Εκτέλεση  Εωθινού  από την μπάντα της Φιλαρμονικής  του Δήμου. 8:30 π.μ.: Έπαρση Σημαίας. 10:00 π.μ.: Προσέλευση εκπροσώπων Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. στον Μητροπολιτικό ναό. 10.15 π.μ.: Προσέλευση επισήμων στο Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου. 10:30 π.μ.: Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό ναό, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος. Αμέσως μετά, στην κεντρική πλατεία επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. 11:00 π.μ.: Έναρξη παρέλασης ενώπιον των αρχών της πόλης στην κεντρική πλατεία. Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει δεξίωση για τις αρχές και το κοινό στο Πνευματικό  Κέντρο, στην αίθουσα της  Κ.Ε.Δ.Ε. 6:30 μ.μ. Υποστολή  Σημαίας.

ΕΛ.ΑΣ.

Εορταστική εκδήλωση οργανώθηκε σήμερα  το μεσημέρι και στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας  με την υπαστυνόμο Α΄ Στυλιανή – Μαρία Στράτου, με ομιλία της να αναφέρεται στην εθνική επέτειο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass