ΜΕ «ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ» ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Ξένοι φορείς στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

-Στόχος η ανάπτυξη συνεργασίας στον τουρισμό

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2015 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:15

 

Της Λένας Κισσάβου

 

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος φορέων από τέσσερα κράτη, βρέθηκε χθες, το Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, με τα μέλη της αποστολής τους να εκφράζουν έντονα τον θαυμασμό τους μπροστά στο μεγαλείο του μνημείου.

Ισπανοί, Ιταλοί, Μαλταίζοι και Βούλγαροι, ξεναγήθηκαν στον χώρο του, και έδειξαν να αποτυπώνουν την εικόνα του, ως μια από τις καλύτερες που έχουν δει στην ευρύτερη περιοχή, την οποία επισκέπτονται αυτές τις μέρες, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Τουρισμός και παράδοση» και με «οικοδεσπότη» φορέα τον Δήμο Αγιάς.

Αναλυτικότερα, η πολυπληθής αντιπροσωπεία των τεσσάρων κρατών, που αποτελείται από μέλη τοπικής αυτοδιοίκησης πόλεών τους,

εκπροσώπους  πολιτιστικών κι άλλων φορέων, προέρχεται από τους εταίρους που υλοποιούν το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μαζί με τον Δήμο Αγιάς, μια δράση που στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ τους, στον τουρισμό.

«Θέλουμε να είμαστε ενεργοί σε αυτά τα προγράμματα που στοχεύουν στην ανάπτυξη του αγροτικού τουρισμού, στήνοντας ένα βιώσιμο δίκτυο πόλεων, που έχουν ανάλογη εμπειρία, προκειμένου να αναπτυχθεί μια διεθνής συνεργασία», δήλωσε στην «Ε», ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος, ο οποίος συνόδευε την αποστολή, ευελπιστώντας να δημιουργηθούν αυτές οι βάσεις που θα φέρουν στην περιοχή τα θεμιτά αποτελέσματα για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Την ξένη αποστολή στο Α Αρχαίο Θέατρο, (που αποτελούσε μέρος της ξενάγησής της στη Λάρισα), υποδέχθηκε εκ μέρους της δημοτικής αρχής Λάρισας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Σουρλατζής, ο οποίος τους πρόσφερε εκδόσεις τόσο του Δήμου Λαρισαίων, όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με πληροφοριακό υλικό για τον πλούσιο πολιτισμό και τις φυσικές ομορφιές, που μπορεί να απολαύσει ένας επισκέπτης, στην πόλη και σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.

Η ξενάγηση στο μνημείο, έγινε από την αρχαιολόγο κ. Κατερίνα Μπασιάκου, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλος της αποστολής γοητευμένος από την ιστορία του, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, βγάζοντας από την τσέπη του έναν αυλό και ερμηνεύοντας στο κέντρο της σκηνής του θεάτρου, παραδοσιακές μελωδίες του τόπου του. 

Ακολούθησε ξενάγηση στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, από την κ. Φανή Καλοκαιρινού, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τα εκθέματα της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέτσιο, τα μέλη της αποστολής, που διαμένουν σε καταλύματα της Αγιάς, της Σκήτης και των παραλίων του δήμου, θα παρακολουθήσουν σήμερα την μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην Αγιά και θα συμμετέχουν σε σεμινάριο παρουσίασης καλών πρακτικών, με θέμα τον τουρισμό, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα».

Να σημειωθεί ότι τους ξένους φιλοξενούμενους, κατά την περιήγησή τους στη Λάρισα, συνόδευαν επίσης ο υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του δήμου Αγιάς κ. Σωτήρης Μάρκου και η υπάλληλος του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων του δήμου κ. Θεοδώρα Πατσιαβούδη.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass