ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

Οι πολλοί δροσίζονται για… λίγο

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2017 22:15

Ολιγοήμερες διακοπές σε περιόδους χαμηλής ζήτησης είναι το νέο μοντέλο διακοπών που προτιμούν οι Λαρισαίοι, σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αν σε παλαιότερες εποχές η τουριστική κίνηση αυξανόταν αυτή την περίοδο και κορυφωνόταν περίπου στα μέσα Αυγούστου, σήμερα το σκηνικό έχει αλλάξει. Πολλοί ταξιδιώτες επωφελούμενοι από τις μειωμένες τιμές και τις προσφορές των χαμηλών περιόδων έχουν ήδη κάνει τις διακοπές τους και επιστρέφουν στην πόλη.

«Η ζήτηση είναι αυξημένη στις λεγόμενες χαμηλές περιόδους, καθώς τότε είναι χαμηλότερες και οι τιμές» λέει ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού γραφείου Titanas Travel κ. Χρήστος Τριανταφύλλου, αν και σημειώνει ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία παρατηρείται μια πτώση στις κρατήσεις της τάξης τους 30% σε σχέση με πέρυσι. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η άποψη της υπεύθυνης του Baras Travel κ. Αθανασίας Γιαννάκαινα. «Η κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι πεσμένη» αναφέρει ενώ όπως λέει οι Λαρισαίοι είναι της τελευταίας στιγμής, την ώρα που οι ξένοι έχουν «κλείσει» τις διακοπές τους εδώ και μήνες. «Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας υπάρχουν πολλές κρατήσεις φέτος, όμως δεν προέρχονται από Έλληνες, αλλά από τουρίστες του εξωτερικού» σημειώνει.

Από την πλευρά της η κ. Σταυρούλα Παπαδέα, υπεύθυνη του Efilial Travel, τονίζει ότι η κίνηση είναι οριακά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ επισημαίνει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά το εύρος της τουριστικής περιόδου. «Σίγουρα τα τελευταία χρόνια η αγοραστική δύναμη του κοινού έχει μειωθεί και γι’ αυτόν τον λόγο αναζητά πακέτα διακοπών χαμηλότερου κόστους ή έχει μειώσει τη διάρκεια των διακοπών». Βέβαια, όπως σημειώνει η κ. Παπαδέα, η έγκαιρη κράτηση εξασφαλίζει χαμηλότερες τιμές στα πακέτα. Μάλιστα, η μειωμένη οικονομική άνεση έχει αυξήσει την τουριστική περίοδο. «Παλαιότερα, μιλούσαμε για τουριστική περίοδο του ενός μήνα, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου. Πλέον ο κόσμος επιλέγει να κάνει τις διακοπές του τον Ιούνιο, αρχές Ιουλίου ή και προς τα τέλη Αυγούστου, οπότε και οι τιμές είναι πιο προσιτές».

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

«Τα περισσότερα εισιτήρια που κλείνουμε είναι για τη Σκιάθο, τα Χανιά, την Πάρο και τη Νάξο και αφορούν σε ολιγοήμερες διακοπές. Μάλιστα, η ζήτηση σε ό,τι αφορά στα δικά μας προϊόντα», όπως σημειώνει ο κ. Τριανταφύλλου που διαχειρίζεται το γραφείο που ανήκει στο ΚΤΕΛ Λάρισας, «οι εκδρομές που εμφανίζουν την περισσότερη κινητικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου είναι οι τριήμερες εκδρομές με λεωφορείο για Τήνο και Σύρο».

Η Σύρος, η Ικαρία και η Μήλος είναι τρία νησιά που προτιμούν τελευταία οι Λαρισαίοι σύμφωνα με την κ. Σταυρούλα Παπαδέα κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για τα συγκεκριμένα νησιά υπάρχουν πλέον απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κι έτσι εξασφαλίζεται άμεση και οικονομική πρόσβαση.

Η επιλογή του τόπου διακοπών έχει μια ιδιαίτερη κατηγοριοποίηση, σημειώνει η κ. Γιαννάκαινα. Παραδοσιακά, η Χαλκιδική είναι δημοφιλής προορισμός για τις οικογένειες, οι πιο νέοι – ζευγάρια ή παρέες – επιλέγουν Κυκλάδες, ενώ εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση προτιμούν κοσμοπολίτικα νησιά, όπως η Κρήτη και η Ρόδος. «Σίγουρα πάντως, οι πελάτες μας προτιμούν οδικές εκδρομές, καθώς είναι σαφώς πιο οικονομικές».

ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Φυσικά, πάντα υπάρχουν εκείνοι που δεν ανησυχούν για τον «προϋπολογισμό» και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολυτελείς διακοπές. Όπως σημειώνει η κ. Παπαδέα οι ταξιδιώτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμούν προορισμούς στην Ελλάδα για να κάνουν τις διακοπές τους, μιας και τα τελευταία χρόνια έχει ανεβεί κατά πολύ το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών εντός χώρας. Σε ό,τι αφορά στο εξωτερικό, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι κυρίως πόλεις και χώρες των ΗΠΑ και της Αμερικής, όπως η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και περιοχές στα νότια της ηπείρου.  

Γεγονός παραμένει, όπως λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, ότι όσο περιορισμένες και να είναι οι οικονομικές δυνατότητες κάποιου, θα βρεθεί ένα πακέτο διακοπών στα μέτρα του.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass