ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αγροτική εκπαίδευση σε προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2017 15:50

Πιλοτικό πρόγραμμα αγροτικής εκπαίδευσης σε πρόσφυγες, ηλικίας 15-18 ετών, θα υλοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε συγκεκριμένα Κέντρα Φιλοξενίας της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, βοηθώντας τους να αποκτήσουν τεχνικές δεξιότητες τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν για την προσωπική τους ανάπτυξη στο μέλλον είτε παραμείνουν στην Ελλάδα είτε μεταβούν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο: «Με τον όρο αγροτική εκπαίδευση, το πρόγραμμα αναφέρεται στο σύνολο των θεωρητικών μαθημάτων, πρακτικών ασκήσεων, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης, και της πρακτικής εφαρμογής (on the job training) που απαιτούνται προκειμένου να αποκτηθούν βασικές δεξιότητες για την ενδεχόμενη επαγγελματική ενασχόληση με τη γεωργία.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο την απόκτηση δεξιοτήτων των εφήβων προσφύγων 15 έως 18 ετών εκτός ηλικιακού ορίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Η Δράση θα υλοποιηθεί από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και σε Κέντρα Φιλοξενίας και παρέχεται σε εφήβους που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής ύστερα από ανοιχτή πρόσκληση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass