ΣΚΟΠΕΥΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΕΣΩ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ

Δύο καταδικάστηκαν, τέσσερις αθωώθηκαν για το «ναρκοdrone»

• Δώδεκα χρόνια στον «εγκέφαλο» και έξι χρόνια στη γυναίκα που έφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα μέσω ΚΤΕΛ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2017 22:08

Δύο άτομα, ένας άντρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν χθες το μεσημέρι για την προετοιμασία που έκαναν ώστε να περάσουν ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενης ιπτάμενης συσκευής (drone) πριν από μερικούς

μήνες.
Ο αλλοδαπός άνδρας ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, ενώ η γυναίκα ήταν αυτή που μετέφερε τα ναρκωτικά από την Αθήνα στη Λάρισα μέσω ΚΤΕΛ. Τα άλλα τέσσερα άτομα που ήταν συγκατηγορούμενοί τους για την ίδια υπόθεση, τρεις αλλοδαποί και ένας Έλληνας, κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Οι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους εκείνο το διάστημα ήταν έγκλειστοι στις Φυλακές Λάρισας με τον έναν εξ αυτών να τελεί σε τακτική άδεια. Πρόκειται για μια περίπτωση για την οποία η ΕΛ.ΑΣ. είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου χαρακτηρίζοντας τα άτομα μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» με την υπόθεση να λαμβάνει πανελλήνιες διαστάσεις, αφού στόχος τους όπως τονίστηκε, ήταν να περάσουν από τον λόφο του Νεκροταφείου, απέναντι στις φυλακές, 211 γραμμάρια ηρωίνης, 418 γραμμάρια χασίς, 12 κινητά τηλέφωνα και φορτιστές αλλά και 25 κάρτες sim.
Όλα έγιναν στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη όταν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ανεβαίνουν στο νέο νεκροταφείο για να συλλάβουν δύο άτομα. Έναν 25χρονο και έναν 20χρονο. Ο ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε τακτική άδεια από τις φυλακές Λάρισας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο αυτοί μετέφεραν το drone από την Αθήνα στη Λάρισα κι εντοπίστηκαν να κινούνται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο κοντά στις φυλακές.
Αλλοδαπός και Έλληνας κινητοποιούνται και συλλαμβάνονται από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τη διάρκεια της έρευνας βρίσκονται και κατάσχονται ένα drone με τα εξαρτήματά του, έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισής τους, το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης και ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα.
Την ίδια ώρα στην άλλη άκρη της πόλης γίνεται μια παράλληλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα στον Σταθμό Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Λάρισας συλλαμβάνεται η 25χρονη, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε επιφορτιστεί με τη μεταφορά από την Αθήνα των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλέφωνων που προορίζονταν να εισαχθούν στις φυλακές. Έχει μαζί της μια νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 211 γραμμαρίων, τρεις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 418 γραμμαρίων, δέκα κινητά τηλέφωνα και πέντε καλώδια φόρτισής τους, 25 κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ.
Ηθικός αυτουργός και «αρχηγός» της απόπειρας εισαγωγής - η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές - είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ως «ηγετικά στελέχη» εμφανίζονταν στην ανακοίνωσή της ο 33χρονος και ο 26χρονος, «ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό ρόλο και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους».
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε δοθεί στο πλαίσιο των συλλήψεων από την ΕΛ.ΑΣ. ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πει μεταξύ άλλων πως «η εγκληματική ομάδα από τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών τηλεφώνων εντός του Καταστήματος Κράτησης, εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ».
Εν τέλει ο άνδρας καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ, ενώ η γυναίκα σε κάθειρξη 6 ετών και 10 χιλιάδες πρόστιμο. Για τη δεύτερη το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, όχι όμως για τον πρώτο.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass