ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΑΤΥΧΟΣ

Κυνηγήθηκε με μπαλτά, «έφαγε» και έξι χρόνια

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2017 22:20

Διπλά άτυχος στάθηκε ένας παραλίγο ληστής που μαζί με έναν συνεργό του αποπειράθηκαν να πάρουν τις εισπράξεις από ένα μίνι μάρκετ σε χωριό της Ελασσόνας.

Όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την ταμειακή μηχανή αλλά ο ιδιοκτήτης τούς πήρε στο κυνήγι, τους έσπασε το παρπρίζ του αυτοκινήτου και εν συνεχεία έγινε η σύλληψη. Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο ληστές, ένα 24χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη και ο συνεργός του που αναζητείται, ένα βράδυ μπαίνουν στο μάρκετ μιας 66χρονης στο Μεσοχώρι και, με την απειλή μαχαιριού, ζητούν τις εισπράξεις από την ταμειακή μηχανή.

Ο 74χρονος όχι μόνο δεν τους έδωσε τα χρήματα, αλλά κρατώντας τον μπαλτά, τους έτρεψε σε φυγή και στη συνέχεια πρόλαβε μάλιστα, χτυπώντας με τον μπαλτά, να σπάσει τον παρμπρίζ του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Από τους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., λίγη ώρα αργότερα, το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο σε αγροτικό δρόμο έξω από το Δαμάσι Τυρνάβου για να συλληφθεί στη συνέχεια από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, ο υπήκοος Αλβανίας που αναγνωρίζεται από τον παθόντα.

«Μπήκαν με κατσαβίδι και ζητούσαν λεφτά. Ο ένας από τους δράστες ήταν γνωστός. Τον είχα ξαναδεί» είπε ο παθών κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπόρεσαν να πάρουν κάτι από την ταμειακή μηχανή καθώς τη χτυπούσαν όπως να ’ναι» κατέληξε.

Ένας συγχωριανός του κατέθεσε πως θυμάται χαρακτηριστικά την εξάτμιση (σπορ – ελευθέρας) του αυτοκινήτου που σταμάτησε έξω από το μάρκετ πριν τη συμπλοκή ενώ τόνισε πως η γυναίκα ήταν σε κατάσταση σοκ.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για την πράξη της απόπειρας ληστείας και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο το δικαστήριο αποφάνθηκε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass