ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΟ «ΔΩΡΟ» ΤΟΥΣ

Τα αδέσποτα της Λάρισας περιμένουν το… Πάσχα

* Οι σύλλογοι της Λάρισας ετοιμάζουν μπαζάρ με πασχαλιάτικα για να μαζέψουν χρήματα και αντικείμενα για τα ζώα της πόλης

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2015 10:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:07

Του Κ. Γκιάστα

Φωτ. Β. Ντάμπλης

Τελικά στις γιορτές όλοι περιμένουν ένα δώρο. Τα παιδιά από τους νονούς, οι μεγάλοι από τις εργασίες τους, ακόμα και τα αδέσποτα. Ναι καλά διαβάσατε, ακόμα και τα αδέσποτα της Λάρισας καθώς φέτος με προσπάθειες δύο συλλόγων της πόλης θα μαζευτούν δώρα και γι΄αυτά. Πιο συγκεκριμένα οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας και το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. θα έχουν ειδικούς πάγκους στο bazzar του Δήμου στην Κεντρική πλατεία της πόλης όπου και θα δίνουν τα δικά τους αντικείμενα με στόχο να μαζευτούν χρήματα για τα αγαπημένα τετράποδα.

«Είναι μια κίνηση που γίνεται με πολύ μεράκι και πολλή αγάπη» μας λέει η κ. Εύη Ευσταθίου που είναι αντιπρόεδρος των Αδέσποτων Εθελοντών της Λάρισας και συνεχίζει: «Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές» θα σας περιμένουν όλους στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας από τις 28 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου. Φέτος οι Λαρισαίοι μπορούν να επιλέξουν μια λαμπάδα από το δικό μας σταντ καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ενισχύσουν το έργο μας στην προστασία των αδέσποτων ζώων της περιοχής. Όλες οι λαμπάδες είναι χειροποίητες, η κάθε μία μοναδική, με πολλή φαντασία, χρώμα, αισιοδοξία και αγάπη. Τα σχέδιά μας, απευθύνονται σε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας». Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, σύμφωνα με την κ. Ευσταθίου θα πάνε όλα στους τετράποδους φίλους, καθώς χρειάζονται γιατρούς, εμβόλια, τροφές.

Οι "Αδέσποτοι Εθελοντές" αναλαμβάνουν βαριά περιστατικά τραυματισμένων σκύλων όμως παράλληλα φροντίζουν για υιοθεσίες σκύλων. Χαρακτηριστικά με ένα πρόχειρο υπολογισμό από το 2012 ως και σήμερα δόθηκαν από τον σύλλογο περίπου 400 σκυλάκια για υιοθεσία.

Στους ίδιους ρυθμούς προετοιμάζεται και το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. Μάλιστα σε σχετική  ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αναφέρουν: «Έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για το πασχαλινό bazaar μας! Ετοιμάζουμε και πάλι όμορφα χειροποίητα πραγματάκια, αλλά χρειαζόμαστε και τη δική σας πολύτιμη βοήθεια! Αν έχετε βιβλία, διακοσμητικά, μικροαντικείμενα, cd, κοσμήματα κλπ, σε καλή κατάσταση, που σας είναι άχρηστα πια, σε μας είναι απολύτως χρήσιμα! Αν θέλετε να ενισχύσετε τα αδεσποτάκια μας προσφέροντας πράγματα για το bazaar μας, στείλτε mail στο dogs.adoptions@gmail.com ή μήνυμα στη σελίδα μας. Tα σκυλογατάκια μας κι εμείς, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Σύμφωνα με μια τοποθέτηση της προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας κ. Αναστασίας Μπομπολάκη μέσα στο 2014, στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 3 εκατομμύρια αδέσποτα. Μάλιστα όπως υπογραμμίζει τις βασικές «αιτίες» που τα ζώα καταλήγουν στον δρόμο είναι τρεις: «Πρώτον οι ιδιώτες- ιδιοκτήτες, που παρατούν τα κουτάβια και τα γατάκια, δεύτερον η εισαγωγή τουλάχιστον 30.000 καινούργιων ζώων κάθε χρόνο από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και τρίτον οι εκτροφείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass