ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΚΝΕ: Όχι σε όλα τα ναρκωτικά

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2017 16:00

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η Τομεακή Οργάνωση Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ διοργανώνει μαθητικό τουρνουά μπάσκετ ‘’3on3’’ στην πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο. Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη στήριξη

της ΕΣΚΑΘ θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. Στον χώρο θα υπάρχει τραπεζάκι του ΚΕΘΕΑ με ενημερωτικό υλικό.
Χθες, τα στελέχη της οργάνωσης, Αλέξανδρος Κιτσιούλης, μέλος του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ, Φώτης Παπανικολάου μέλος του γραφείου της ΤΕ του ΚΚΕ και Αλέξης Βαγενάς, στέλεχος της ΚΝΕ, καθώς και ο αθλητής μπάσκετ Σωτήρης Γκιουλέκας, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τους στόχους της εκδήλωσης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Φέτος η 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, βρίσκει τη νεολαία να αγωνιά για το μέλλον της, μετά από 4 μνημόνια και μέτρα έως το 2060. Το όνειρο κάθε νέου να ζήσει με αξιοπρέπεια συνθλίβεται από το 60% της ανεργίας, την εργασιακή περιπλάνηση, τους μισθούς πείνας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό το διάστημα η κυβέρνηση συζητά για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, ως "σκαλοπάτι" για τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών. Διαφημίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ναρκωτικά, πιέζοντας για την πλήρη εφαρμογή αυτής της πολιτικής και στην Ελλάδα. Τα "κατορθώματα" όμως της πολιτικής της ΕΕ μιλούν από μόνα τους και οι αριθμοί (στοιχεία του ΟΗΕ 2016) είναι αποκαλυπτικοί: 84 εκατομμύρια χρήστες, που κάθε χρόνο αυξάνονται. Πρωτιά σε παγκόσμιο επίπεδο στα ποσοστά καθημερινής χρήσης ουσιών σε μαθητές, με 2,5 εκατ. συστηματικούς χρήστες χασίς. Η ΕΕ αποτελεί τον κύριο διάδρομο διακίνησης παράνομων ουσιών σε όλο τον κόσμο. Τα ποσοστά χρήσης στη χώρα μας, παρά την όξυνση του προβλήματος, είναι σημαντικά κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.
Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση, αντί να οργανώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και να στηρίξει τις δομές απεξάρτησης και επανένταξης, κόβει τη χρηματοδότησή τους και ταυτόχρονα προχωρά στην ίδρυση των λεγόμενων "χώρων υγιούς χρήσης". Στην πραγματικότητα περιθωριοποιεί τους χρήστες, υπονομεύει τη δυνατότητά τους να απεξαρτηθούν και να επανενταχθούν, να επανεξετάσουν τον τρόπο ζωής τους. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτοστατήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια στην άμβλυνση των αντιστάσεων της νεολαίας. Στηρίζει και συμμετέχει στα "ναρκωφεστιβάλ", καλλιεργώντας την ανοχή στη χρήση και την εξάρτηση, ντύνοντας με "προοδευτικό" περιτύλιγμα αντιδραστικές και αντιεπιστημονικές θέσεις.
Η νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών δεν είναι η απάντηση στην πολιτική της καταστολής. Η καταστολή στέλνει τον χρήστη στη φυλακή και η νομιμοποίηση κρατάει τον χρήστη στη σκλαβιά της χρήσης και της εξάρτησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σε χώρες όπου έχουν νομιμοποιηθεί τα ναρκωτικά, η χρήση και η εξάρτηση πολλαπλασιάζονται, αφού υπάρχει πιο εύκολη πρόσβαση και κοινωνική αποδοχή. Μιλούν για ελευθερία όσοι μας οδηγούν στη σκλαβιά. Η καπιταλιστική κοινωνία, αφού πρώτα στερεί κάθε ελευθερία, κάθε δικαίωμα, εμφανίζει τη χρήση ναρκωτικών ως "ελεύθερη επιλογή". Πραγματικά ελεύθερος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να δει καθαρά τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη ζωή του. Η δύναμη για να κερδίσουμε όσα μας στερούν είναι στα χέρια και στο μυαλό μας, στη συλλογική διεκδίκηση. Μην αφήσεις τη δυσφορία που νιώθεις ενάντια στην αδικία και στην εκμετάλλευση να μετατραπεί σε σκλαβιά ψευδαισθήσεων, σε παραίτηση. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα, κανείς δεν πρέπει να σπαταλά τη ζωή του ψάχνοντας λύση στη φυγή. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass