ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Διαδοχικά χτυπήματα «νομιμότητας»!

•Τους αναγκάζουν να «μαζέψουν» ξαπλώστρες και να «ξηλώννουν» κατασκευές το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην παραλία

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2017 23:00

Απανωτά δέχονται τα «χτυπήματα» στις επιχειρήσεις τους, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων (μπαρ-καφετέριες και εστιατόρια, ταβέρνες) στα παράλια του νομού Λάρισας, σαν να μη τους έφτανε ο χειμωνιάτικος καιρός του Ιουνίου.


Με την έναρξη του καλοκαιριού και πριν καλά- καλά ξεκινήσουν τη σεζόν, ως Λερναία Υδρα εμφανίστηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια στη λειτουργία τους, τα οποία όπως καταγγέλλουν στην «Ε» «Οδηγούν στον αφανισμό της επιχειρηματικότητας των παραλίων του νομού Λάρισας».
Ειδικότερα, τα μέλη του συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας αποκαλύπτουν: «πρωτοεμφανιζόμενη στα παράλια του νομού Λάρισας, εταιρεία μουσικών δικαιωμάτων (εκτός από την ΑΕΠΙ) απαιτεί αναδρομικά από το 2011(!).
Επίσης, συνεχίζουν, «φέτος αυξήθηκε κατά 40% το μίσθωμα της χρήσης παραλίας, και συν όλα αυτά βρισκόμαστε κρεμασμένοι στην λαιμητόμο των υπηρεσιών του νόμου, μη έχοντας άδειες λειτουργίας για τη φετινή σεζόν ακόμη, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα εκδόθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την απαιτούμενη διαδικασία.
Και ενώ βρισκόμαστε, χωρίς δικιά μας υπαιτιότητα, τελευταία στιγμή στη διαδικασία έκδοσης αδειών, έρχεται και το επόμενο χτύπημα, από την κτηματική υπηρεσία του κράτους, που μας αναγκάζει, λόγω μη κατοχής των εν λόγω αδειών, να κλείσουμε τα καταστήματά μας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!
Απαιτεί να μαζέψουμε από την παραλία ό,τι επενδύσαμε (κατασκευές, ξαπλώστρες κ.α.). Μας ζητούν να καταστρέψουμε ό,τι φτιάξαμε! Και όλα αυτά επειδή καθυστέρησαν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δομές του κράτους να εκδώσουν την ΚΥΑ του αιγιαλού.
Τελικά ο μόνος που ζημιώνεται είμαστε εμείς, οι επιχειρηματίες, οι οποίοι βρισκόμαστε έρμαια της κακής λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών και των αργοπορημένων αποφάσεων του κράτους».
Και τα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου καταλήγουν: «Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο που περιμένουμε για να δουλέψουμε έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις των επενδύσεών μας, εμείς θα είμαστε κλειστά! Ποιος είναι υπεύθυνος για τον αφανισμό μας; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Περιφέρεια; Κτηματική υπηρεσία; Δήμος; Αστυνομική Διεύθυνση; Βουλευτές;».
«ΕΠΕΛΑΣΗ» ΕΤΑΙΡΙΑΣ
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
«Επέλαση» στα καταστήματα των παραλίων, μιας πρωτοεμφανιζόμενης στα παράλια της Λάρισας, εταιρίας πνευματικών δικαιωμάτων, καταγγέλλουν επίσης τα μέλη του Συλλόγου, και υποστηρίζουν τα εξής: «Στη σωρεία των προστιθέμενων καθημερινά οικονομικών επιβαρύνσεών μας, έρχεται να διεκδικήσει διά της δικαστικής οδού, αναδρομικά πέντε ετών, το υπέρογκο μερίδιό της η εταιρεία συγγενικών δικαιωμάτων των παραγωγών φορέων ήχου και των ερμηνευτών –εκτελεστών καλλιτεχνών, εκμεταλλευόμενη τα δικονομικά προνόμια μιας νομοθεσίας που αναμφισβήτητα χρήζει αναθεώρησης προκειμένου να αναχαιτιστούν οι παράλογες απαιτήσεις της στη χειμαζόμενη οικονομική συγκυρία».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass