ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛ

Βαλκανική αντιπολεμική διαδήλωση

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 22:00

άλεσμα συμμετοχής στην αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων από την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη απευθύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Ο πρόεδρος του ΕΚΛ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, αναφερόμενος στη διαδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, τόνισε πως «η κινητοποίηση αυτή γίνεται γιατί από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Αν. Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται, για τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις, συνεχίζεται. Στα Βαλκάνια ανάβουν νέες φωτιές.

Στους ανταγωνισμούς εμπλέκονται ισχυρές δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία αλλά και κυβερνήσεις άλλων χωρών με στόχο το μοίρασμα των πετρελαίων, του φυσικού αερίου, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και αγωγών, των αγορών, σε όφελος των συμφερόντων των μονοπωλίων».

Για να προσθέσει πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καμώνεται την αθώα περιστερά, στην πράξη συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και τον λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα και στο Αιγαίο, τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Δίνει 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, το υψηλότερο ποσοστό ευρωπαϊκής χώρας, τη στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια. Δίνει τόσα, όσα ακριβώς είναι οι αιματηρές περικοπές που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση συμμετέχει δραστήρια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λαμβάνοντας μέρος σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γη και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών, ενώ όπως δημοσιεύτηκε ετοιμάζεται να παραχωρήσει νέα βάση του ΝΑΤΟ στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας. Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί πρωτοφανής όγκος πολεμικών πλοίων και φονικών μηχανών κάθε είδους.

Από τη Σούδα φεύγουν οι πύραυλοι που βομβαρδίζουν τις άλλες χώρες. Ήταν το ορμητήριο για τους 56 πυραύλους «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία και ως σήμερα αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, το Νατοϊκό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

Όπου πηγαίνει το ΝΑΤΟ σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή. Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας όπως αναφέρουν οι κάθε είδους κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως πρόσημου. Το βλέπουμε από την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, από τις τωρινές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ. Οι συνεχείς και αυξημένες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν την κάλυψη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το Νατοϊκό στρατηγείο, κατέληξε ο κ. Τσιαπλές με αιτήματα όπως μεταξύ άλλων για «καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να μην γίνει νέα βάση του ΝΑΤΟ στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας ή αλλού. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια».

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η διαδήλωση θα γίνει το Σάββατο 24 Ιουνίου, στη 1 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη προς το Νατοϊκό στρατηγείο. Η αναχώρηση από τη Λάρισα θα γίνει στις 10 το πρωί, από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό). Η μετακίνηση του κόσμου θα είναι δωρεάν, αφού τα έξοδα θα καλυφθούν από το ΕΚΝΛ και τα Σωματεία. Είναι απαραίτητο όσοι θα πάρουν μέρος να δηλώνουν στο ΕΚΛ ή στο τηλέφωνο 2410 250708 και στα σωματεία, προκειμένου να καθορισθεί ο αριθμός των λεωφορείων.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass