ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Κίτρινη κάρτα» σε Πηλαδάκη

*Κρίθηκε ένοχος για τη μη απόδοση Φ.Μ.Υ. για το έτος 2012 και τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλάκιση *«Η οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου προς εμένα είναι πολλαπλάσια» είχε απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 22:40

Με τέσσερα χρόνια φυλάκισης τιμώρησε χθες το μεσημέρι το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, κ. Κώστα Πηλαδάκη, γιατί δεν απέδωσε Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) προς το ελληνικό δημόσιο για το έτος 2012. Το ποσό που αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση «αγγίζει» το μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο, όμως ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον των ανακριτικών αρχών είχε τονίσει πως η οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτόν είναι πολλαπλάσια από το έργο του AEL FC Arena.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ενώ ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας 1964 ΠΑΕ, «η οποία είχε ως αντικείμενο δραστηριότητας την εκμετάλλευση ποδοσφαιρικής ομάδας και ήταν υπόχρεη απόδοσης προς το ελληνικό δημόσιο παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών επί αμοιβών που κατέβαλε σε έμμισθο προσωπικό κατά τη διαχειριστική περίοδο 1-1-2012 έως 31-8-2012 προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή του Φ.Μ.Υ. δεν υπέβαλλε στην αρμόδια Α’ ΔΟΥ Λάρισας προσωρινές δηλώσεις Φ.Μ.Υ. για το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο δίμηνο του έτους και έτσι δεν απέδωσε προς το ελληνικό δημόσιο Φ.Μ.Υ. συνολικού ποσού 483.439,46 ευρώ».

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας, προ διετίας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» είχε πει μεταξύ άλλων πως αρνείται την κατηγορία ως προς τον δόλο. Αναγνώριζε όμως ότι υπάρχει οφειλή. «Η οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου προς εμένα είναι πολλαπλάσια της υποχρέωσης που έχω εγώ απέναντι στο Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον όλη η περιουσία μου αξίας άνω των 5 εκατ. ευρώ έχει κατασχεθεί συντηρητικά από το Ελληνικό Δημόσιο οπότε δεν κινδυνεύει η απαίτησή του. Επιπλέον τα τελευταία δύο χρόνια έχω πληρώσει στο Δημόσιο 2 εκατ. ευρώ από οφειλές που είχε από τη Λάρισα» προσκομίζοντας μάλιστα τα σχετικά παραστατικά όπως ανέφερε.

Τα ίδια και πιο αναλυτικά είχε αναφέρει και νωρίτερα στις έγγραφες εξηγήσεις του προς τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της «Ε», τόνιζε μεταξύ άλλων ότι «Σε συγγενή εταιρεία – Γήπεδο Αθλητικές Εγκαταστάσεις Λάρισας ΑΕ- το Δημόσιο οφείλει να επιστρέψει ΦΠΑ από κατασκευαστικό έργο ποσού 6.2 εκατ. ευρώ, κατά κεφάλαιο, πλέον τόκων από της υποβολής μιας εκάστης αιτήσεως επιστροφής και μέχρι την πλήρη εξόφληση. Αντίστοιχα η εταιρεία αυτή έχει απαίτηση κατά του Δημοσίου για την επιστροφή του ως άνω ΦΠΑ».

*Ο κ. Πηλαδάκης κατηγορείτο για τις πράξεις: «Μη απόδοση Φ.Μ.Υ. κατ’ εξακολούθηση ποσού υπερβαίνοντος σε ετήσια βάση το ποσό των 3.000 ευρώ και των 75.000 ευρώ». Κρίθηκε ένοχος για τη δεύτερη πράξη (των 75.000 ευρώ) με ελαφρυντικό και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 4 ετών προς 5 ευρώ ημερησίως. Το δικαστήριο απεφάνθη η έφεση που τυχόν ασκηθεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κρίθηκε αθώος για την πρώτη πράξη (που αφορά στο ποσό των 3.000 ευρώ).

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass