ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΟΙ ΕΞΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ ΑΓΓΕΛΙΩΝ

Πωλούσαν «φθηνά» τρακτέρ και εισέπρατταν προκαταβολές

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 16:30

Άλλα έξι «περιφερειακά μέλη εγκληματικής οργάνωσης» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που εξαπατούσε πολίτες με υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας.

Οι δράστες που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε 48 ακόμη περιπτώσεις απάτης – έχοντας αποσπάσει άλλες 62.490 ευρώ - ανήκουν στην ίδια οργάνωση, άλλα 6 μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο σε Αργολίδα και Κορινθία, έχοντας εξαπατήσει (και) Λαρισαίους με τον ίδιο τρόπο.

Οι δράστες όπως είχε αποδειχθεί από την αρχική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ελασσόνας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου 2015 έως τη σύλληψή τους τον περασμένο Φεβρουάριο, «είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δραστηριότητα και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας».

Συγκεκριμένα, αναρτούσαν αγγελίες στο διαδίκτυο που αφορούσαν σε υποτιθέμενες πωλήσεις οχημάτων (αυτοκινήτων, δικύκλων, μηχανημάτων έργων, γεωργικών ελκυστήρων κ.α.) σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον ανυποψίαστων πολιτών -υποψήφιων αγοραστών.

Στη συνέχεια, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, έπειθαν τα θύματά τους να καταθέσουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την οριστικοποίηση της αγοραπωλησίας, είτε απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς τους είτε μέσω εμβασμάτων χρημάτων που κατατίθεντο σε καταστήματα μεταφοράς χρημάτων είτε μέσω ταχυδρομικών τηλεφωνικών επιταγών.

Σε αρκετές περιπτώσεις, μετά την είσπραξη των χρημάτων, οι δράστες προσπαθούσαν με διάφορα προσχήματα, που αφορούσαν κυρίως στη μεταφορά και παραλαβή των οχημάτων να αποσπάσουν επιπλέον χρηματικά ποσά από τους παθόντες.

Στη συνέχεια, προκειμένου να συγκαλύψουν την παράνομη δραστηριότητά τους διέκοπταν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τα θύματα και είτε διέγραφαν τη σχετική αγγελία από το διαδίκτυο είτε άλλαξαν τον αριθμό τηλεφώνου του πωλητή.

ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ

Από την εξέλιξη της έρευνας αστυνομικών του ΑΤ Ελασσόνας προέκυψε ότι ταυτοποιήθηκαν άλλα έξι μέλη της οργάνωσης. Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «πρόκειται για ημεδαπούς, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 70 ετών, οι οποίοι έχοντας περιφερειακό ρόλο στην οργάνωση, κατά το χρονικό διάστημα από 9-6-2015 έως 13-5-2017 προέβησαν σε 49 περιπτώσεις απάτης, 48 τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, σε βάρος 45 ατόμων, αποκομίζοντας το επιπρόσθετο χρηματικό ποσό των 62.490 ευρώ» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass