ΕΧΕΙ ΜΗΝΥΘΕΙ ΓΙΑ «ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤ-ΚΟΚ

Η Βουλή δεν ήρε την ασυλία του Ν. Παπαδόπουλου

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 15:38

Με 108 «όχι» έναντι 57 «ναι» κι ένα «παρών» η ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος, όπως ανέφερε ο ίδιος στη Βουλή, «έχει μηνυθεί από τον βιομήχανο της ΒΙΟΚΕΡΑΛ για συκοφαντική δυσφήμηση».

Στην ομιλία του ο κ. Ν. Παπαδόπουλος επισήμανε:

«Πρόκειται για μια ιστορία, η οποία έγινε πριν πολλά χρόνια με ένα συγκεκριμένο εργοστάσιο, τη ΒΙΟΚΕΡΑΛ. Το χωριό μου είναι κοντά σε μια βιομηχανική περιοχή και όλα αυτά τα χρόνια είναι υποβαθμισμένο. Αναπτύξαμε ένα κίνημα για το περιβάλλον, γιατί το συγκεκριμένο εργοστάσιο έκαιγε ένα καύσιμο, το πετ κοκ, αν θυμάστε καλά, και άλλα εναλλακτικά καύσιμα.

Αυτή η ευαισθησία για το περιβάλλον στο χωριό μου –είναι πεντακόσια μέτρα από το εργοστάσιο- υπήρξε διότι πιστεύουμε ότι έχουμε πάρα πολλούς θανάτους από καρκίνο κι αυτό ήταν ένα μεγάλο σήμα για εμάς για να το διορθώσουμε και για να αγωνιζόμαστε για το περιβάλλον.

Αυτό το εργοστάσιο είναι κλειστό αυτή τη στιγμή. Έκαιγε και κάποια άλλα καύσιμα τα οποία ήταν λυματολάσπες και κάποια νοσοκομειακά απόβλητα. Αυτήν τη στιγμή πάλι δημιουργεί πρόβλημα, διότι αναφλέγονται αυτά τα καύσιμα και προχθές είχαμε μια αντίστοιχη ιστορία. Άρα, δημιουργήσαμε ένα κίνημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα αυτό το εργοστάσιο πλέον να μην χρησιμοποιεί αυτά τα καύσιμα.

Ο βιομήχανος μήνυσε εμένα και έναν συνάδελφο από το χωριό μου, τον Γ. Λαδόπουλο, ο οποίος είναι περιφερειακός σύμβουλος, για συκοφαντική δυσφήμηση. Δηλαδή, εδώ έχουμε ένα κίνημα το οποίο προσωποποιήθηκε σε μένα και τον συγχωριανό μου.

Πρώτον, θέλω να πω ότι το δικαστήριο με καταδίκασε σε 18 μήνες και θεωρώ άδικη την ποινή, διότι δεν σηκωθήκαμε ένα πρωί να κάνουμε αυτό που κάναμε. Εδώ είχαμε ένα κίνημα και ακριβώς εδώ εστιάζω την ποινικοποίηση των κινημάτων.

Προσωπικά, θέλω να κάνω μια δήλωση ότι τα κινήματα αυτά δεν πτοούνται ούτε, φυσικά, και τα πρόσωπα. Και εμείς ως Αριστεροί, που είμαστε σε αυτά τα κινήματα, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω, όποια και να είναι η απόφασή τους.

Δεύτερον, θέλω να κάνω μια δήλωση. Ποτέ, τουλάχιστον εγώ στην προσωπική μου ζωή, αλλά και ως Αριστερός και στα κινήματα -το ζήτημα δεν είναι προσωπικό- δεν έχουμε προσβάλει κανέναν με χαρακτηρισμούς. Πάντοτε έχουμε θέσεις και απόψεις και τις διεκδικούμε. Και εγώ προσωπικά, αλλά και πολλοί σύντροφοί μου που βγαίνουμε στον δρόμο ποτέ δεν επιτεθήκαμε προσωπικά σε κανέναν και, φυσικά, θέλουμε το εργοστάσιο αυτό να ξαναδουλέψει.

Και θα σας πω και το εξής περίεργο, δηλαδή ότι μπροστά από την πόρτα του περνάει το φυσικό αέριο. Άρα, δηλαδή, υπάρχει ο τρόπος αυτό το εργοστάσιο να ξανανοίξει και υπάρχει τρόπος να δούμε τι θα γίνει με τα καύσιμα τα οποία έχει στον αύλειο χώρο του, τα οποία κάθε τόσο -εντός εισαγωγικών- «αναφλέγονται». Προχθές είχαμε την τελευταία -εντός εισαγωγικών- «ανάφλεξη».

Άρα, το πρόβλημα είναι γενικότερο. Φεύγει από το προσωπικό. Είναι ζήτημα περιβάλλοντος και έτσι πρέπει να το δούμε», είπε ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass