ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Οχι σε νέα βάση του ΝΑΤΟ στη Λάρισα

* Αντιπολεμική διαδήλωση στις 24 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2017 16:30

Την αντίθεσή του στη δημιουργία «νέας βάσης των δολοφόνων του ΝΑΤΟ στη Λάρισα» σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή δημοσίευμα της «Ε». Σύμφωνα με το οποίο, υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματικοί επιθεώρησαν πρόσφατα τις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο της λειτουργίας της Πτέρυγας της Πολεμικής Αεροπορίας και ως βάση του ΝΑΤΟ, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποχωρήσουν από την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με ανακοίνωσή της «εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, να στήσουν νέα βάση στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας και σε κάθε άλλη περιοχή, η οποία θα υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια, στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καμώνεται την αθώα περιστερά, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.

Μπλέκει τη χώρα και τον λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα και στο Αιγαίο, τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Ν. Λάρισας, σε ξεσηκωμό για να μην πραγματοποιηθούν αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί τους, για να μην γίνει νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στη Λάρισα.

Το ΕΚΝΛ, καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, να συμμετέχουν στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης προς το ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο».

Απαιτώντας, μεταξύ άλλων, «να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στο έδαφος της χώρας μας», «έξω από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», «να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών», «καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», «να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, να διατεθούν αυτά για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες».

Να σημειωθεί πως η αναχώρηση για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, θα γίνει από τη Λάρισα στις 10 το πρωί, από τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό). Η μετακίνηση των πολιτών θα είναι δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass