ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Παρέμβαση της Περιφέρειας σε κοίτη ρέματος στο Αργυροπούλι

*Μετά από ρεπορτάζ της «Ε» και αίτημα αγροτών

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2017 22:07
Το ρέμα «Σπαρτή» μπαζωμένο πριν τη χθεσινή παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από εντολή του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού Το ρέμα «Σπαρτή» μπαζωμένο πριν τη χθεσινή παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά από εντολή του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στο ρεπορτάζ της «Ε» την περασμένη Τετάρτη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες της αγροτικής περιοχής μεταξύ Αργυροπουλίου και Δελερίων από το ρέμα «Σπαρτή», το οποίο κατεβαίνει από τα βουνά του Αργυροπουλίου και διέρχεται από χωράφια της περιοχής Δελερίων - Αργυροπουλίου.

Το ρέμα ήταν μπαζωμένο από φερτά υλικά και οι αγρότες ζήτησαν μέσω του ρεπορτάζ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, να καθαριστεί το ρέμα από τις φερτές ύλες και τα αγριοκάλαμα, όπου έχει γίνει ουσιαστικά φράγμα. Το φράγμα αυτό δεν αφήνει τα νερά του ρέματος να κυλήσουν ομαλά στην κοίτη του αλλά κάνουν υπερχείλιση και πλημμυρίζουν γειτονικά χωράφια. Το πρόβλημα είναι χρόνιο και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα γιατί ολόκληρες καλλιέργειες καταστρέφονται από τα νερά.

Ήδη χθες, με την εντολή του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστου Λυτροκάπη και στελεχών, εστάλησαν και έπιασαν δουλειά για τον καθαρισμό του ρέματος και δημιουργία προστατευτικών τοιχωμάτων – αναχωμάτων προς τα χωράφια εκσκαφέας, φορτηγά οχήματα και προσωπικό και καθαρίστηκε ο χείμαρρος προς ικανοποίηση των αγροτών της περιοχής.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η παρέμβαση αυτή είναι μια πρώτη αρχή στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ήδη σε αποκατάσταση ζημιών σε αντιπλημμυρικά έργα και ρέματα του Δήμου Τυρνάβου προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών και αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα του Δήμου Τυρνάβου (Ασπρολεύκα και Καναρά) προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Οι εργασίες που προβλέπεται να κατασκευαστούν αφορούν μεταξύ άλλων στην αποκατάσταση και τον καθαρισμό των ρεμάτων (Ασπρολεύκα - Καναρά) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Τυρνάβου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αργυροπουλίου , σε συνολικό μήκος περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται, όλο και πιο συχνά, πλημμυρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα στους χείμαρρους να δημιουργούνται διαβρώσεις στα πρανή με τους όποιους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και των περιουσιών τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass