ΣΕ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ-ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τιμάται ο Αγιος Λουκάς ο ιατρός

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2017 15:35

Σήμερα Κυριακή 11 Ιουνίου η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, του θαυματουργού και πανηγυρίζει ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αχιλλίου, στον οποίο το πρωί θα τελεσθεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία, μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου, κ. Ιγνατίου. Στις 7 μ.μ. ο μεθέορτος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Λουκά.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Σήμερα πανηγυρίζει και το Παρεκκλήσι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λαρίσης, με πανηγυρική θεία λειτουργία το πρωί, ιερουργούντος του Πρωτ. π. Χρήστου Κωνσταντάκου, ενώ το βράδυ στις 9:30 μ.μ. θα τελεσθεί ιερά κατανυκτική αγρυπνία ιερουργούντος του αρχιμ. π. Ιγνατίου Μουρτζανού και στην οποία θα ψάλλουν οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Λαρίσης.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ

Στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Λαρίσης το πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. ο μεθέορτος εσπερινός, η ιερά παράκληση του Αγίου και στη συνέχεια η ιερά λιτάνευση του ιερού λειψάνου και της ιερής εικόνας, προεξάρχοντος του πρωτοσυγκέλλου της ιεράς Μητροπόλεώς μας, π. Αχιλλίου Τσούτσουρα και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την τέλεση του ιερού υψώματος του Αγίου. Το ιερό λείψανο του αγίου, το οποίο παραμένει πάντοτε στον ι. ναό του Αγίου Γεωργίου θα εκτίθεται προς ευλογία των πιστών, Σάββατο, Κυριακή και κάθε Πέμπτη στις 7:00 το απόγευμα, καθώς θα ψαλεί η παράκληση του αγίου. (Αστική συγκοινωνία Νο 2 Στάση: Αγ. Γεώργιος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass