ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ 21 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ανοίγει τις πύλες του το Φεστιβάλ Πηνειού

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2017 22:40

Στις 21 Ιουνίου θα ανοίξει φέτος τις πύλες του Φεστιβάλ Πηνειού «ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, η φήμη του οποίου απηχεί σε πανελλαδικό επίπεδο» όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, Πάνος Σάπκας.

Στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας εγκρίθηκε – κατά πλειοψηφία – τόσο η φετινή διοργάνωση όσο και ο προϋπολογισμός με τον κ. Σάπκα, να υπογραμμίζει στην εισήγησή του ότι, στο Φεστιβάλ «συμπεριλαμβάνεται η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής όπως συνηθίζεται μετά την αναμόρφωση - αναβάθμισή του τα τρία τελευταία χρόνια».

«Το Φεστιβάλ Πηνειού» πρόσθεσε «είναι ένας θεσμός που προάγει τον πολιτισμό, αναδεικνύοντας το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και παράλληλα παρουσιάζοντας ό,τι ενδιαφέρον και καινούριο συμβαίνει στη χώρα, αλλά και το εξωτερικό.

Με βασικό χαρακτηριστικό τη διαδραστικότητα, επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να ανακαλύψουν βιωματικά όλες τις τέχνες, να διασκεδάσουν ουσιαστικά, να νιώσουν το Φεστιβάλ δική τους υπόθεση.

Το πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο κατά μήκος 4 χιλιομέτρων και στις δύο πλευρές της κοίτης του Πηνειού, σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με τους επισκέπτες του να ξεπερνούν κατά πολύ τους 200.000».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες αλλά όπως σημείωσε ο κ. Σάπκας, το φεστιβάλ, στο σκέλος της μουσικής περιλαμβάνει «δύο μουσικές σκηνές που στήνονται στην κοίτη όπου φιλοξενούνται πάνω από 20 καλλιτέχνες-συγκροτήματα πανελλαδικής αλλά και διεθνούς εμβέλειας». Στο σκέλος του χορού «μία χορευτική σκηνή-πίστα διαφόρων ειδών όπου συγκροτήματα παίζουν live μουσική και χορεύουν οι επισκέπτες».

Σε ό,τι αφορά στα εικαστικά περιλαμβάνει «δρώμενα-performances, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, βιωματικά εργαστήρια, εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης, κατασκευές με ανακυκλώσιμα φυσικά υλικά, μοντελισμός κ.α.».

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει επίσης: Θεατρικό παιχνίδι, διαδραστικά παραμύθια, κουκλοθέατρο, ανοιχτά μαθήματα φωτογραφίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, λειτουργία σκοτεινού θαλάμου, λειτουργία Φορητού Ψηφιακού Πλανηταρίου ενώ τέλος, στον τομέα του αθλητισμού περιλαμβάνονται ψυχαγωγικά - αθλητικά παιχνίδια, επιτραπέζια αντισφαίριση, aerial flow, zumba, ποδηλατικά δρώμενα, παγκράτιο, taekwondo, beach volley κλπ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον κ. Σάπκα να τονίζει τέλος ότι, «θέλοντας να ενισχύσουμε το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης θα έχουμε τοποθετημένα σε διάφορα σημεία καλάθια συλλογής ειδών όπου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Συσσίτιο και το Κοινωνικό Φαρμακείο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων». Να διευκρινισθεί ότι ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων για το Φεστιβάλ Πηνειού 2017 υπολογίζεται να ανέλθει στις 55.000 ευρώ.

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Κατά τα άλλα τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, απασχόλησε σειρά υπηρεσιακών θεμάτων. Στην αρχή της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Π. Κρίκης, ζήτησε να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη, ψήφισμα συμπαράστασης για τους, περισσότερους από 1.500 «Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές του Ισραήλ, που έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου, ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους». Ψήφισμα με το οποίο θα επιρρίπτονται «ευθύνες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αναβαθμίζει τη συνεργασία σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο με το Ισραήλ που είναι κράτος – δολοφόνος, που κλιμακώνει την επιθετικότητά του απέναντι στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης».

Ο κ. Κρίκης τόνισε ότι το θέμα δεν συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση και «παρά τη δέσμευση της δημοτικής αρχής» ούτε και χθες εντάχθηκε στην ημερήσια διάταξη. Ο δημαρχεύων Δημ. Δεληγιάννης (σ.σ. ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης συνοδευόμενος από διαπαραταξιακή επιτροπή βρίσκεται στην αδελφοποιημένη πόλη Ανάπα) αφού ανταπάντησε για το διαδικαστικό μέρος, ζήτησε από τον κ. Κρίκη «να δείξει ανοχή» και με την επιστροφή της αποστολής από τη ρωσική πόλη, να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση, θέση με την οποία συμφώνησαν και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass