ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Άδικο και αντιαναπτυξιακό το νέο ασφαλιστικό

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 22:35
Οι κ. Κ. Τσαγκαρόπουλος, Δ. Μπούρλος και οι πρόεδροι του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Οι κ. Κ. Τσαγκαρόπουλος, Δ. Μπούρλος και οι πρόεδροι του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου

Ως άδικο και μη αναπτυξιακό χαρακτήρισαν το νέο ασφαλιστικό σύστημα των υγειονομικών στη χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση για το ασφαλιστικό που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν το νέο ασφαλιστικό και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ένα χρόνο μετά.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο δικηγόρος, εκδότης του περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ, Δημήτριος Μπούρλος και ο δικηγόρος, ειδικευμένος στα εργατοασφαλιστικά ζητήματα, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επισημάνθηκε ότι πρόκειται για ένα σύστημα που δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες, και πως οδηγεί στην εξόντωση του επιστήμονα – ελεύθερου επαγγελματία. Το οποίο συγχρόνως ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, την αδήλωτη και μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον νόμο Κατρούγκαλου, στο ασφαλιστικό των υγειονομικών τόσο στο κομμάτι των συντάξεων όσο και στο κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών, αναφέρθηκε ο Δ. Μπούρλος. Ανέπτυξε θέματα που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους φαρμακοποιούς. «Μετά από έναν χρόνο δεν έχουμε τα στοιχεία, αυτά δηλαδή που θα μας δείξουν ξεκάθαρα τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού. Δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα η λειτουργία του συστήματος παροχών – εισφορών, είναι πολλά τα αδιευκρίνιστα θέματα και απαιτούνται εγκύκλιοι διευκρινιστικοί οι οποίες όμως εκδίδονται με αργό ρυθμό», σημείωσε ο κ. Μπούρλος.

«Έναν χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου βλέπουμε τις επιπτώσεις στη ζωή των υγειονομικών, αποτυπώνουμε την επιλογή αυτή της κυβέρνησης», δήλωσε ο Κ. Τσαγκαρόπουλος για να προσθέσει ότι «όταν το ποσοστό των εισφορών αγγίζει το 31% και αν σε αυτό προστεθούν οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, τότε η κατάσταση γίνεται καταστροφική. Η δραστηριότητα είναι μη βιώσιμη και συγχρόνως γίνεται ελκυστική η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα. Πρόκειται για ένα σύστημα άδικο και μη αναπτυξιακό».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass