ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

«Απόβαση» Γάλλων γυροπτεριστών στη Λάρισα

*«Μαγεμένοι από τις ομορφιές της χώρας σας» δηλώνουν στην «Ε» οι Γάλλοι που κάνουν το «Ταξίδι στη γη του Οδυσσέα» και έμειναν χθες βράδυ στην πόλη

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 22:25
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη Θεσσαλία. Θα ξανάρθουμε» είπαν όλοι με μια φωνή από την Τερψιθέα «Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη Θεσσαλία. Θα ξανάρθουμε» είπαν όλοι με μια φωνή από την Τερψιθέα

Είναι μέλη της Αερολέσχης του Παρισιού και πετούν με ιπτάμενα οχήματα που φέρνουν λίγο από ελικόπτερο και αεροπλάνο μαζί. Τα λένε γυρόπτερα ή και αυτόγυρα και με αυτά ερασιτέχνες πιλότοι υλοποιούν ένα όνειρό τους καθώς πραγματοποιούν το «Ταξίδι στη γη του Οδυσσέα»: Την Ελλάδα.

Χθες το μεσημέρι ήταν η σειρά της Θεσσαλίας για να απολαύσουν τις ομορφιές από ψηλά και σταμάτησαν στο πεδίο προσγείωσης της Τερψιθέας. Παράλληλα όμως ήταν και μια ιδανική ευκαιρία για τους Λαρισαίους να κάνουν μια βόλτα με τα ιπτάμενα οχήματα που δεν είχαν ξαναδεί από κοντά.

 «Το ταξίδι τους γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και ξεκίνησε από τις 27 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2017 στην ηπειρωτική χώρα και στα Ιόνια Νησιά» μας εξηγεί ο εκπαιδευτής της Αερολέσχης Λάρισας κ. Στέλιος Κοντόπουλος. «Τα γυρόπτερα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και γι’ αυτό επιμέναμε να έρθουν».

Και ήρθαν. Και δεν ήταν και λίγοι. Καμιά τριανταριά Γάλλοι έμειναν στη Λάρισα χθες βράδυ και σήμερα θα αναχωρήσουν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. «Πρώτη φορά ήρθε ένα τόσο μεγάλο γκρουπ τουριστών με αυτόν τον τρόπο και σαφώς είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία» λέει χαρακτηριστικά στην «Ε».

Ο Μαρκ είναι ένας από τους νεαρότερους της παρέας. Αναλαμβάνει να μιλήσει εκπροσωπώντας τους υπόλοιπους «Ήταν ένα όνειρο των γονιών μου να γίνει αυτό το ταξίδι που τώρα έγινε πραγματικότητα» εξηγεί.

«Τα βουνά και η θάλασσα εναλλάσσονται τόσο γρήγορα. Τόσο μαγευτικά. Είναι ένας υπέροχος τόπος η Ελλάδα» λέει καθώς ανοίγει τα χέρια του για να δείξει το πόσο μαγεμένος είναι «και αυτή η θάλασσα. Είναι φανταστική. Μας έρχεται να κολυμπήσουμε όταν πετάμε από τις παραλίες σας» όσο και για τους ανθρώπους «απλά φιλόξενοι. Ό,τι κάνουν το κάνουν από την καρδιά τους. Ήταν κάτι που μας εντυπωσίασε».

Τους ρωτάμε για τα αυτόγυρα και το πόσο επικίνδυνα είναι. Αναλαμβάνει να μας το εξηγήσει εν ώρα πτήσης ο Στέφαν. Καθώς πετάμε πάνω από τη Λάρισα μας λέει με ενθουσιασμό «Κοίτα το κάνω χωρίς χέρια» και συμπληρώνει «Είναι πολύ εύκολο αλλά είναι και εύκολο να κάνεις λάθος. Αυτό που χρειάζεται είναι απλά να προσέχεις. Έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα που είναι η ελαστικότητα στους χειρισμούς. Αν τα κάνεις όλα με προσοχή τότε όλα θα πάνε καλά».

Στο σημείο προσγείωσης βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θανάσης Παιδής. Τους υποδέχεται για λογαριασμό του κ. Αγοραστού. Τους δίνει αναμνηστικά από τη Θεσσαλία και από ένα τσίπουρο, ενώ τους ζητάει να το πίνουν… μετά τις πτήσεις και ποτέ πριν. Το δέχονται με μεγάλη χαρά. Δείχνουν ενθουσιασμένοι. Πραγματική διαφήμιση για την περιοχή.

«Είναι ενθουσιασμένοι. Από τα νησιά μας μέχρι τα Μετέωρα και τον Όλυμπο. Τους άρεσε τόσο πολύ η Θεσσαλία και ζήτησαν να κάνουν μια έξτρα πτήση για να απολαύσουν τις ομορφιές μας» λέει ο κ. Παιδής και συμπληρώνει «Οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού ταιριάζουν απόλυτα με τη Θεσσαλία».

Από την Αερολέσχη Λάρισας βρέθηκαν στο χώρο και οι: Χρήστος Λυτάρης, Στέλιος Νίτσιος, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, Ιωάννης Καρανίκας, Νικόλαος Θολιώτης, Χρήστος Βογιατζής, Ιωσήφ Σολτάνι.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass