ΕΧΑΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

«Φθηνό» κλαρκ, «ακριβή» απάτη

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2017 16:20

Ένας 50χρονος από τον Αμπελώνα έπεσε θύμα απάτης καθώς έδωσε προκαταβολή για την αγορά ανυψωτικού μηχανήματος (κλαρκ) χωρίς ωστόσο να παραλάβει ποτέ το μηχάνημα.

Ο 50χρονος θεώρησε ικανοποιητική την τιμή αγοράς του κλαρκ που εντόπισε μέσω αγγελιών σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης μηχανημάτων και ανταλλακτικών.

Ο 60χρονος δράστης και άγνωστοι προς το παρόν συνεργοί του, με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες έπεισαν τον 50χρονο Αμπελωνίτη να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό, προκαταβολή ύψους 1.120 ευρώ. Ο 50χρονος διαπίστωσε την απάτη μετά την κατάθεση των χρημάτων, αφού ποτέ δεν παρέλαβε το μηχάνημα.

Όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, μία περίπτωση απάτης μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου ημεδαπού.

Ειδικότερα, μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας σε ιστοσελίδα σχετικά με πώληση ανυψωτικού μηχανήματος έργων, ο 60χρονος από κοινού με άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, ύστερα από επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες, έπεισαν 50χρονο ημεδαπό, το πρωί της 24 Μαΐου, να καταβάλει μέσω τραπεζικού λογαριασμού το χρηματικό ποσό των 1.120 ευρώ, χωρίς ποτέ να παραλάβει το μηχάνημα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 60χρονος είναι δικαιούχος του προαναφερόμενου τραπεζικού λογαριασμού και ενέχεται στη διάπραξη παρόμοιων περιπτώσεων απάτης μέσω διαδικτύου, οι οποίες καταγγέλθηκαν σε διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας».

Σε βάρος του 60χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass