ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΧΗΡΕΙΑΣ

Λαρισαίοι στη «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης»

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2017 18:10

«Μαύρη διαμαρτυρία επιβίωσης», πραγματοποίησαν μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. (Αξιοπρέπεια – Ισότητα – Αλληλεγγύη), απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και από τη Λάρισα, στην Αθήνα (στην πλατεία Κολοκοτρώνη) διεκδικώντας την κατάργηση του άρθρου 12 του ν.4387/2016 (νόμο Κατρούγκαλου), σύμφωνα με τον οποίο για πρώτη φορά στην Ελληνική Ιστορία καταργείται σύνταξη, αυτή της Σύνταξης Χηρείας, με ηλικιακά κριτήρια.

Οι κυρίες/οι που πλήττονται και απαρτίζουν τον Σύλλογο Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Είναι σύζυγοι ναυτικών, ιατρών, εργατών, στρατιωτικών, δασκάλων, αστυνομικών, οικοδόμων, βιοτεχνών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, συγκλονιστική ήταν η ομιλία της γενικής γραμματέως του Συλλόγου κ. Χριστίνας Τσέτουρα, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «…σ’ αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνες μας. Έχουμε και τους συζύγους μας μαζί. Τους συναδέλφους σας. Μπορεί να μην τους βλέπουμε αλλά είναι δίπλα μας. Είναι χρέος μας να παλέψουμε γι’ αυτούς και για τα παιδιά μας, με όσες δυνάμεις έχουμε μέχρι την τελική δικαίωση...... Τους το χρωστάμε! Το χρωστάμε στους αγγέλους μας».

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απηύθυναν χαιρετισμό: ο Άδ. Γεωργιάδης (βουλευτής και αντιπρόεδρος ΝΔ), ο Ν. Καραθανασόπουλος (βουλευτής ΚΚΕ), ο Ι. Σαρίδης (βουλευτής Ένωσης Κεντρώων), ο Χ. Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής), ο Γ. Ρωμανιάς (οικονομολόγος – εργατολόγος), ο Γ. Πατούλης (δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος ΚΕΔΕ και ΙΣΑ), ο Αντ/χος ε.α. Περβαινάς Σπυρίδων (πρόεδρος ΕΑΑΝ - εκ μέρους αποστράτων ΕΔ-ΣΑ), ο Γρ. Γερακαράκος (πρόεδρος ΠΟΑΣΥ - εκ μέρους εν ενεργεία ΕΔ – ΣΑ), ο πρώην βουλευτής Δ. Στρατούλης (Λαϊκή Ενότητα), ο Φαήλος Κρανιδιώτης (Νέα Δεξιά), εκπρόσωπος ΟΓΕ και εκπρόσωπος της ΠΟΣΟΑΕΕ.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσόγκας παρευρέθηκε για λίγο και αποχώρησε χωρίς να πάρει τον λόγο.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Χρ. Κέλλας και η Π. Γιώτσα ως εκπρόσωπος του βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων κ. Γ. Κατσιαντώνη και πολλοί εκπρόσωποι φορέων εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Βουλή, όπου επιδόθηκε ψήφισμα από αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α (από την πρόεδρο κ. Σαμαρά-Κύρκου και την αντιπρόεδρο κ. Δεληγιάννη-Σλαβάκη) και φορέων (Αντ/γος ε.α. Ροζής Βασίλειος, πρόεδρος ΕΑΑΣ και Νίκος Χατζόπουλος, πρόεδρος ΕΝΔΙΣΥ) στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μανιό Ν. και Ηγουμενίδη Ν. (πρόεδρο και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής).

Οι βουλευτές δήλωσαν ότι προτίθενται να προκαλέσουν μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας, συνάντηση με τον Σύλλογο ΑΞ.Ι.Α, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας Αν. Πετρόπουλου, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ακολούθως, μόνον οι γυναίκες, προχώρησαν προς το Μαξίμου και ζήτησαν να επιδώσουν και εκεί το ψήφισμα.

Μετά από επικοινωνία του επικεφαλής Αξ/κου της ΕΛ.ΑΣ. με το Μαξίμου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου (Κελεπούρη Β., Καρακάση Έφη, Παπαχριστοπούλου Δ., Καλογιού Σ.) συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας Βερναρδάκη Χρ., ο οποίος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σύλλογος: «αναγνώρισε το άδικο του άρθρου 12 του ν.4387/2016, και δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με τον κ. Πετρόπουλο, προκειμένου να αρθεί η αδικία».

Τον γενικό συντονισμό της διαμαρτυρίας του Συλλόγου στην Αθήνα, είχε

ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, ο Λαρισαίος κ. Απόστολος Παπαπαρίσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass