Στόχος μια «εξωστρεφής» Λάρισα

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2015 16:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:56

Την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να συνταχθεί το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ της Λάρισας, ως «ένα σημαντικό εργαλείο» που θα  καταδείξει το δρόμο για να γίνει η Λάρισα μια “εξωστρεφής” πόλη, παρουσίασε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης πλαισιωμένος και καθηγητές, του Εργαστηρίου  Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής (ΕΤΟΥΣΕΠ) του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του αντιδημάρχους Γ. Σούλτη και Δημ. Μαβίδη αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες αναφέρθηκε στη διαβούλευση καλώντας τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν σε αυτή καταθέτοντας προτάσεις.

Για να τονίσει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων πως «καθημερινά ολοένα και περισσότεροι κατανοούν ότι η πορεία της πόλης και του Δήμου μας προς το μέλλον, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, απαιτούν συνεργασία, διάλογο, συνέργεια και κυρίως σαφή στόχευση.  

Το κείμενο που παρουσιάζεται σήμερα προς διαβούλευση αποτελεί ένα πρώτο πλαίσιο βασικών κατευθύνσεων  στη συνολική προσπάθεια που πραγματοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής   του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη διαδικασία της εκπόνησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάρκετινγκ Λάρισας.   

Πρόκειται στην ουσία για μια σημαντική προσπάθεια, που ως στόχο έχει η πόλη και συνολικά ο Δήμος μας να αποκτήσει, βάσει επιστημονικής μεθοδολογίας  και προσέγγισης,  «τουριστική ταυτότητα».   

Η πρόταση που εκπονήθηκε τίθεται σε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, που αποσκοπεί στην εμπλοκή φορέων, συλλογικοτήτων, των κατοίκων της πόλης αλλά και οποιουδήποτε έχει το ενδιαφέρον να συμμετάσχει, στη συζήτηση για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων και τη βελτίωση των μειονεκτημάτων της Λάρισας.

Πιο συγκεκριμένα, στη διαδικασία διαβούλευσης οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να σχολιάσουν:  τις βασικές κατευθύνσεις που προδιαγράφονται από το σχέδιο μάρκετινγκ, την ταυτότητα και τις ομάδες στόχους, τα εξειδικευμένα πακέτα προώθησης της ταυτότητας και της εικόνας στις ομάδες στόχους. 

Με αυτές τις σκέψεις  σας καλώ να καταθέσετε  με ωριμότητα και σαφήνεια τις απόψεις σας, που θα βοηθήσουν όλους μας – Δήμο και επιστημονική ομάδα- να αποκτήσει ο Δήμος μας «σαφές στίγμα» και «ταυτότητα», σε ένα απαιτητικό εσωτερικό και διεθνές περιβάλλον, με απώτερο στόχο να κερδίσει σταδιακά το στοίχημα της εξωστρέφειας» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Οι καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αλ. Δέφνερ, Θ. Μεταξάς, Νικ. Καραχάλης και Κλ. Συρακούλης του ΤΕΙ Θεσσαλίας αναφέρθηκαν στη διαδικασία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Σχέδιο της Λάρισας είναι από τα πρώτα ολοκληρωμένα σχέδια που εκπονούνται στη χώρα και απηύθυναν επίσης έκκληση στους Λαρισαίους για συμμετοχή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass