ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

Αναθεωρείται το Ρυμοτομικό Αμπελώνα

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 12:30
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης Στιγμιότυπο από την υπογραφή της σύμβασης

Ένα σημαντικό έργο για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης του Αμπελώνα υπογράφηκε χθες από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση. Πρόκειται για τη σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Αναθεώρησης Ρυμοτομικού Σχεδίου Αμπελώνα Δήμου Τυρνάβου», ποσού 49.641 ευρώ συν ΦΠΑ  24% . 

Σε ένα σημαντικό τμήμα του οικισμού του Αμπελώνα και συγκεκριμένα στην κεντρική περιοχή και στην πρώτη περίμετρο αυτής ο σημερινός ρυμοτομικός σχεδιασμός αντιμετωπίζει σοβαρά και δυσεπίλυτα προβλήματα που σχετίζονται με τα υπάρχοντα  τοπογραφικά και πολεοδομικά υπόβαθρα που χρονολογούνται από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, τον ίδιο τον σχεδιασμό και τέλος την εφαρμογή του. 

Οριστική και μοναδική λύση αποτελεί η  σύνταξη μελέτης με αντικείμενο την μερική Αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου Αμπελώνα  με ψηφιακές και λοιπές σύγχρονες μεθόδους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του σχεδιασμού, των μεγάλων αναγκών της πόλης, του ολοκληρωμένου Εθνικού Κτηματολογίου και οπωσδήποτε της σημερινής διαμορφωθείσας  κατάστασης των ιδιοκτησιών και των έργων υποδομής.

Από την πλευρά  του Δήμου Τυρνάβου παραβρέθηκαν ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρης Γερακίνης  και η μηχανικός χωροτάξης  κ. Ελένη Πατσιατζή και της αναδόχου εταιρίας οι υπεύθυνοι Ολ. Γέραγα και Συνεργάτες Ε.Ε. δ.τ. ΠΡΟΒΟΛΙΚΗ Ε.Ε., Γεωργούλα Αικατερίνη του Κωνσταντίνου, Παλαιοχωρίτης Κωνσταντίνος του Αποστόλου, Σγούρας Τριαντάφυλλος του Κυριαζή . Ενώ από πλευράς Δήμου Τυρνάβου παραβρέθηκαν οι

Η Μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο«Αστική Αναζωογόνηση  2012-2015» και περιλαμβάνει τοπογραφική μελέτη, πολεοδομική μελέτη μερικής αναθεώρησης σχεδίου, μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass