Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας: «Θέλουν να εξαφανίσουν την ιστορία των λαών»

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2015 15:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:54

 

Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την καταστροφή και λεηλασία θησαυρών πολιτιστικής κληρονομιάς στο Βόρειο Ιράκ και Συρία από τζιχαντιστές, κάτι που χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως νέο έγκλημα πολέμου.

Ειδικότερα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οργανώσεις – κατασκευάσματα του ιμπεριαλισμού με το «φερετζέ» του ισλαμικού φονταμεταλισμού προχωρούν σε οργανωμένες καταστροφές αρχαίων αντικειμένων.

Δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας εικόνες καταστροφών ανεκτίμητων ασσυριακών αρχαιοτήτων στο Μουσείο της Μοσούλης από τζιχαντιστές με βαριοπούλες και κομπρεσέρ. Λεηλασίες και κάψιμο χιλιάδων σπάνιων χειρογράφων και βιβλίων στη βιβλιοθήκη της ίδιας πόλης του Βορείου Ιράκ που τελεί υπό την κατοχή του «Ισλαμικού Κράτους» εδώ και οκτώ μήνες. Καταστροφές αρχαιοτήτων στην πόλη Νιμρούντ (ιστορίας 3.300 χρόνων), που έχουν χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του 20ού αιώνα.

Φυσικά, αυτές οι ενέργειες αξιοποιούνται και από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που εξέθρεψαν αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις, ως πρόσχημα για το προχώρημα των ευρύτερων σχεδίων τους στην περιοχή. Οι βαρβαρότητες των τζιχαντιστών, που όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά καταγράφονται στα βίντεο που οι ίδιοι σκηνοθετούν τύπου Χόλιγουντ για να κάνουν το γύρο του κόσμου, δείχνουν να επιδιώκουν όχι μόνο κλιμάκωση της βίας που οι ίδιοι χρησιμοποιούν, αλλά κλιμάκωση και της νομιμοποιημένης απάντησης, που θα μπορούσαν να ασκήσουν εναντίον τους οι μέχρι πρότινος μέντορές τους. Είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τους δημιούργησαν, εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και τους χρηματοδότησαν, πριν περίπου πέντε χρόνια ως εργαλείο ανατροπής μη αρεστών κυβερνήσεων, όπως αυτή του Λίβυου πρώην Προέδρου Μουαμάρ Καντάφι.

Το συμπέρασμα παραμένει το ίδιο από την εποχή που ο καπιταλισμός πέρασε στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Είμαστε μάρτυρες ακόμη μια φορά, όπως και πριν 15 χρόνια στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, εγκλημάτων που δολοφονούν ανυπεράσπιστους ανθρώπους, ισοπεδώνουν σπίτια, υποδομές , νοσοκομεία , εργοστάσια και θέλουν να εξαφανίσουν την ψυχή των λαών, την ιστορία, τα μνημεία τους. Η ιμπεριαλιστική «ειρήνη» μετατρέπει τον πολιτισμό, όπως και την εργατική δύναμη, σε εμπόρευμα και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος τα καταστρέφει».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass