ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ BAR ENGAGE ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΕΩΣ ΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ

Άγγλοι, Γάλλοι και Έλληνες «αγκαζέ» στη Λάρισα

* Διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders σε μια μοναδική γιορτή για το cocktail

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2017 22:30

Τι κοινό έχει ο Σηκουάνας με τον Τάμεση και τον Πηνειό; Πώς μπορεί να συνδυαστεί το τσίπουρο, με το calvados και το τζιν; Αυτές και πολλές άλλες απορίες σχετικά με τα cocktails και τις απίθανες μίξεις τους θα απαντήσουν 10 bartenders από τη βρετανική και τη γαλλική πρωτεύουσα, που από τις 6 έως τις 12 Μαΐου θα κάνουν κατάληψη σε ισάριθμους χώρους της Λάρισας, υποσχόμενοι να σας μυήσουν στα μυστικά της τέχνης που τους έχει κάνει διάσημους ανά τον κόσμο.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, λοιπόν, η Λάρισα τραβά πάνω της τα βλέμματα της παγκόσμιας bartendering κοινότητας, αφού για μία εβδομάδα διοργανώνεται στην πόλη το δεύτερο Bar Engage (Μπαρ Αγκαζέ), μια γιορτή για το cocktail με καλεσμένους διεθνούς φήμης εκπροσώπους του χώρου, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, 10 bartenders από το Παρίσι και το Λονδίνο, εκπροσωπώντας χώρους που βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου θα βρεθούν στη Λάρισα από τις 10 έως και τις 12 Μαΐου και θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις σε μαγαζιά της πόλης. Νωρίτερα, από τις 6 Μαΐου θα βρεθούν εδώ bartenders από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Καρδίτσα και το Ηράκλειο που επίσης έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις και έχουν ξεχωρίσει σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

«Είμαστε περήφανοι για αυτή τη διοργάνωση, ενώ είναι ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι υλοποιείται σε μια επαρχιακή πόλη, όπως η Λάρισα. Μέσα από το συγκεκριμένο event η πόλη τοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη της cocktail σκηνής, που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθιση» σημειώνει ο Στέφανος Δραγανιδάκης, που είναι ένας από τους εμπνευστές του Bar Engage και συμμετέχει στην οργανωτική επιτροπή. «Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι το Bar Engage δεν έχει να κάνει μόνο με τα μπαρ και το ποτό. Αποτελεί μια συνολική πρόταση προβολής της Λάρισας εντός και εκτός των συνόρων της χώρας. Μέσα από αναφορές στα μέσα ενημέρωσης καθώς και από τις καταγραφές και τις μαρτυρίες των ίδιων των συμμετεχόντων η πόλη, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας διαφημίζονται σε ένα ιδιαίτερα ευρύ, νεανικό κοινό. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, το Διαχρονικό Μουσείο, τα Μετέωρα και η Λίμνη Πλαστήρα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ράφτινγκ στον Πηνειό και πεζοπορίες στον Κίσσαβο. Επίσης, θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά αλλά και τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής» προσθέτει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δραστηριότητες της περσινής διοργάνωσης κινηματογραφήθηκαν και από το υλικό θα προκύψει ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε συνδρομητικό κανάλι.

Οι δράσεις του Bar Engage 2 περιλαμβάνουν εμφανίσεις από τους bartenders του εξωτερικού σε μαγαζιά της Λάρισας, pop up bars που θα εμφανίζονται αναπάντεχα σε διάφορα σημεία της πόλης, επίσημα πάρτι «καλωσορίσματος» και «αποχαιρετισμού», καθώς και πλήθος σεμιναρίων για τους επαγγελματίες του χώρου. Τα λαρισαϊκά μπαρ που συμμετέχουν στη διοργάνωση φιλοξενώντας bartenders ή σεμινάρια είναι τα: Barbarum, Barley, Bollocks, Δικαστικό, Dante’s, Epicure 5, Floyd, Gossip, Hamam, Κλίμαξ, Kubrick - Pure Social Club, Las Ramblas, ΜεΖεν, Πόρτεγο, 42 Papakiriazi, Q, S’il Vous Plait, Skyfall, The Alley, The Rat Pack και Wisedog, ενώ από την Αθήνα παίρνουν μέρος τα: 42, A for Athens, The Clumsies, Mr. Peacock, Noel, Odori, Upupa Epops. Επίσης, συμμετέχουν τα Vogatsikou 3, La Doze και Cocktail Bar από τη Θεσσαλονίκη, Groove από τον Βόλο, Cadillac Records και Charlot από την Καρδίτσα και Χάλαβρο από το Ηράκλειο.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass