ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»

«Να μην πάψεις στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για το δίκιο»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2017 9:55

Με σύνθημα δανεισμένο από τον στίχο του Τάσου Λειβαδίτη, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δε θα πάψεις ούτε στιγμή ν' αγωνίζεσαι για το δίκιο», διεξάγεται και στη Λάρισα το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Σάββατο 6 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο Φρούριο στην πλατεία Λαμπρούλη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει Μουσικοθεατρικό Αφιέρωμα, προβολή βίντεο της ΚΝΕ για το Προσφυγικό, ομιλία από στέλεχος της οργάνωσης, επίδειξη Parkour με τους «NO OPS», Rock Συναυλία με τους «The Lawbreakers», Hip-Hop συναυλία με τον «Παρεκτρέπων Χαρακτήρα ΑΚΑ VILLA». Στον χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί ταβέρνα, βιβλιοπωλείο, καθώς και θεματικές εκθέσεις για το σχολείο, και για τον πόλεμο και το προσφυγικό.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες, τα στελέχη της Τομεακής Οργάνωσης Μαθητών Λάρισας της ΚΝΕ, Αλέξης Κιτσιούλης, Αλέξης Βαγενάς και Δημήτρης Ζιώγας, τόνισαν μεταξύ άλλων για το Μαθητικό Φεστιβάλ: «Στόχος των εκδηλώσεων είναι να φτάσουν παντού. Οι μαθητές να συζητήσουν μαζικά για την αδικία και το σύστημα που τη γεννά.

Ενώνουμε τη φωνή και τα χέρια μας γιατί τα όνειρα, οι ανάγκες και η ευτυχία των παιδιών όλου του κόσμου δε χωράνε στα όρια του σημερινού άδικου συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό.

Το σημερινό σύστημα είναι άδικο για τους πολλούς, παράδεισος για τους λίγους. Νόμος του είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών που πλουτίζουν από τον ιδρώτα και τη δουλειά των εργαζομένων. Αντιμετωπίζει τη ζωή και τη μόρφωση του λαού και των παιδιών του ως κόστος, γιατί δεν δουλεύει με κριτήριο πώς οι λαοί όλου του κόσμου θα ζήσουν καλύτερα. Αυτό το σύστημα δουλεύει για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Τα κέρδη των λίγων είναι η φτώχεια και η δυστυχία των λαών.

Για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των εκμεταλλευτών γίνονται και οι πόλεμοι που δημιουργούν στρατιές προσφύγων. Ο φασισμός δεν είναι κάτι πέρα και έξω από το σημερινό σύστημα, γεννιέται, θρέφεται και αναπαράγεται μέσα σε αυτό. Το σύστημα προβάλλει τη ναρκωκουλτούρα, μας θέλει "κοιμισμένους" να ψάχνουμε τη λύση στη "φυγή" και στους "ψεύτικους κόσμους" για να αφήνουμε απείραχτες τις αιτίες που γεννούν όσα ζούμε.

Το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας. Είναι το σχολείο που: μας κοιτάει στην τσέπη και μας διαχωρίζει, μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση και μας δίνει σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις, ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας όταν δεν τα χρειάζεται, ενώ τα αφήνει να αναπτυχθούν μέχρι εκεί που τα έχει ανάγκη.

Στοχεύουν και στο μυαλό μας. Οι εκμεταλλευτές και οι συμμαχίες τους, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους προσπαθούν να κρύψουν πως η αδικία είναι στο DNA του συστήματός τους και πως θα καταργηθεί με την ανατροπή του. Κανόνας στο σημερινό σύστημα είναι η λογική "ο θάνατός σου η ζωή μου". Αυτός ο κανόνας καθρεφτίζεται παντού, και μέσα στο σημερινό σχολείο. Προσπαθούν να βάλουν ανάμεσα στο λαό ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές για να μη βλέπουμε ποιος πραγματικά φταίει. Αξιοποιούν τον ρατσισμό και το φασισμό για να μας φοβίζουν και να μας διαιρούν. Όλοι εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας, ούτε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες συμμαθητές μας. Δεν μας παίρνουν αυτοί το φαΐ, δεν φταίνε αυτοί για την άσχημη κατάσταση στα σχολεία μας. Όλοι εμείς έχουμε κοινές αγωνίες, ανάγκες και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Παλεύουμε για τη νέα κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό. Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, που ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Γι' αυτό αξιοποιεί τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής. Η σοσιαλιστική κοινωνία είναι χτισμένη πάνω σε νέα θεμέλια, γι’ αυτό χρειάζεται και ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από το σημερινό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass