«ΦΩΝΑΞΑΝ» ΟΙ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΕΣ… ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ:

Δεν ανεχόμαστε άλλο τις πολιτικές τους

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 21:26

Με δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, όπως έχει «παγιωθεί» τα τελευταία χρόνια, αυτές του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και του ΠΑΜΕ, γιορτάστηκε χθες και στην Ελασσόνα η Εργατική Πρωτομαγιά, με «φόντο» τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τις επερχόμενες μειώσεις των συντάξεων και τη γενικότερη κινητικότητα και αναστάτωση που επικρατούν σε όλη τη χώρα, αλλά και στην κεντρική πολιτική «σκηνή», με αφορμή και τη συζήτηση για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία, που είχε εμφανώς μικρή συμμετοχή, στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, σήμερα που δεχόμαστε την πιο σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου, που εφαρμόζονται οι πιο ακραίες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα χρειαζόμαστε ξανά, την οργάνωση, την ενότητα, την αλληλεγγύη μας, για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε.

Αυτή η Πρωτομαγιά, είναι η Πρωτομαγιά των νέων αγώνων, των εργαζομένων, των ανέργων, της μεγάλης μάζας της μισθωτής εργασίας, που βρίσκεται εκτός των τειχών, βορά στην εργοδοτική εκμετάλλευση.

Από την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας απευθύνουμε αγωνιστικό προσκλητήριο, με ενότητα και αγωνιστικό παλμό διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πολιτικές τους!

Όλα αυτά μετά από τόσα χρόνια σκληρών και αδιέξοδων πολιτικών, με νέα κυβερνητικά μέτρα, που δίνουν τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, που καταργούν κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας, που εντείνουν την ύφεση και τα αδιέξοδα. Σ΄ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική. Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση. Με ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματά μας για να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά μας!».

Ακολούθησε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες: Οι αντιδήμαρχοι Διονύσης Μπαλούκας και Αλεξάνδρα Τσιαντέ – Κοντοχρήστου, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαρία Παπαμαργαρίτη, ο τοπικός πυρηνάρχης της «Χρυσής Αυγής» Κώστας Σιδηρόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, κ.ά.

ΤΟ ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, λίγο αργότερα, απέναντι από το Ταχυδρομείο, με μικρή συμμετοχή εργαζομένων και κόσμου, χαιρετισμό απηύθυνε το μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, που επισήμανε, ανάμεσα στα άλλα:

«Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ού αιώνα, οργανώνοντας εδώ και τώρα την πάλη των εργαζόμενων με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά! Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν τη σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε! Πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας, έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο έχουν συμφωνήσει και με εκβιασμούς και απειλές θέλουν την ανοχή και συνενοχή των εργαζομένων για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου, νέα επιδρομή στις συντάξεις, περιορισμό και απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης, θεσμοθέτηση της ανταπεργίας για τους εργοδότες, εφαρμογή ειδικών οικονομικών ζωνών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και φορολογικού παραδείσου για τα αφεντικά, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Καθημερινά βλέπουμε τα σύννεφα του πολέμου να πυκνώνουν στη γειτονιά μας. Η χώρα μας είναι σε μια επικίνδυνη περιοχή, όπου συγκρούονται τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων αφεντικών για τις πηγές ενέργειας, τους αγωγούς, τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων κ.ά. Αυτός είναι ο δρόμος τους για να βγουν από την κρίση, να ανακάμψει η οικονομία: Πιο βαθιά εκμετάλλευση των λαών τους και αιματηρό ξαναμοίρασμα των συνόρων, των αγορών και ταυτόχρονα εκμετάλλευση κι άλλων λαών. Ο πόλεμός τους γκρεμίζει ό,τι αφήνει όρθιο η ειρήνη τους!

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Οι εργάτες, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανάγκες και τον ίδιο εχθρό, αυτόν που μας κλέβει τον ιδρώτα μας σε περίοδο «ειρήνης» και αυτόν που θέλει το αίμα μας σε περίοδο «πολέμου».

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, με την κοινωνική - λαϊκή συμμαχία μας, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!».

Ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία – διαμαρτυρία με συνθήματα των μελών – φίλων του ΠΑΜΕ στον κεντρικό δρόμο της 6ης Οκτωβρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, φίλοι του ΚΚΕ, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass