ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΥΛΕΣ

Επιτυχής η Γιορτή Ανθοκομίας Αμπελώνα

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2017 11:12

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή η 2η Γιορτή Ανθοκομίας Αμπελώνα που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου. Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της γιορτής παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αθανασίου Παιδή, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία ώστε να καθιερωθεί ως θεσμός στην περιοχή.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σημείωσε ότι για τη Γιορτή της Ανθοκομίας ο Δήμος Τυρνάβου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να γίνει ο δεύτερος θεσμός μετά τη Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα.

Ευχαρίστησε δε όλους όσοι εργάστηκαν και βοήθησαν με κάθε τρόπο και μέσο γι’ αυτή τη γιορτή.

Την έμπνευση και την πρόταση προς τον Δήμο Τυρνάβου είχε η Αμπελωνίτισσα π. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη την οποία πρόταση αγκάλιασε τόσο ο Δήμος Τυρνάβου όσο και η Δημοτική Ενότητα Αμπελώνα.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 28 Απριλίου έγινε η Ποδηλατάδα με βόλτα γύρω από τον Αμπελώνα και μεταδόθηκε η ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και η χρήση του ποδηλάτου.

Ακολούθησε κλήρωση ποδηλάτων από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ελπίδα» κ. Παπαϊωάννου Απόστολο.

Την ίδια ώρα εκτυλίχθηκε πρόγραμμα για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα κ. Ματίνα Οικονόμου με τη συμμετοχή της κ. Ζωής Καραμαλίγκα και ομάδας εθελοντών.

Το απόγευμα τα σχολεία του Αμπελώνα παρουσίασαν χορωδιακά τραγούδια, έθιμα Μαγιού παρουσιάστηκαν από την Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα ενώ έγινε παρουσίαση χορευτικών από τον σύλλογο «Εστία» και πολιτισμού «Ο Αμπελώνας».

Το Σάββατο 29 Απριλίου, το πρωί έγινε πρόγραμμα για παιδιά από την υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα κ. Ματίνα Οικονόμου με τη συμμετοχή της κ. Ζωής Καραμαλίγκα και ομάδας εθελοντών.

Ακολούθησαν παραδοσιακά τραγούδια από τους καθηγητές των μουσικών εργαστηρίων του Συλλόγου εκτελεστών της Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου.

-Στις 7.30 ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τους συλλόγους: Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος», Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου, Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Όλυμπος».

-Την Κυριακή, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα «Ο Σμόλικας», Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς «Η Ροδιά»

Χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα «ΖΟΥΜΠΑΣ» του Γυμναστηρίου «ΕΝΕΡΤΖΥ».

Επίσης έγιναν οι βραβεύσεις αυλών καθώς και η βράβευση της αυλής που πήρε τα περισσότερα like στο FB ως εξής:

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΗ ΑΥΛΗ:

1ο Βραβείο Κωνσταντινιά Ζαφείρη, 2ο Βραβείο Δημητρίου Κολοβού, 3ο Βραβείο Ελένης Καλαμπούκα.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΥΛΗ:

1ο Βραβείο Δήμητρα Μανταλιά, 2ο Βραβείο Μαίρη Σουμπενιώτη, 3ο Βραβείο Αθανασία Κυριτσάκα.

Τέλος ο Δήμος Τυρνάβου απένειμε επαίνους στους μαθητές των τριών δημοτικών σχολείων και του Γυμνασίου Αμπελώνα για τη συμμετοχή τους στην Ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελπντών Αιμοδοτών «Η Ελπίδα»

*Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε με άψογο τρόπο η κ. Σοφία Τσιροπούλου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass