ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΨΕΙ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ:

«Τραγική η εικόνα της πυρασφάλειας»

Δημοσίευση: 30 Απρ 2017 8:05

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πυρασφάλεια ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Το ΕΚΛ έχει συνδυάσει τ

ο θέμα με την «πρόσφατη αποδυνάμωση που υπέστησαν αρκετές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Κλιμάκια προκειμένου να επανδρωθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που λειτουργούν ήδη στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και τους κεντρικούς οδικούς άξονες για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων που τους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευσή τους».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα που έχει να κάνει με την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας και της λαϊκής περιουσίας, έχει δείξει σε ποια κατεύθυνση κινείται η πολιτική της. Πλήρη αδιαφορία όχι μόνο για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό η συνεχόμενη διαχρονική αποσάθρωση των δομών πυρασφάλειας, αλλά και παντελή έλλειψη ευαισθησίας για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες πυροσβέστες μόνιμοι και πενταετής από το ξεσπίτωμα που έχουν υποστεί με τις εξοντωτικές μεταθέσεις.

Καμία κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, δεν είχε ενδιαφερθεί να καλύψει τα κενά πυρασφάλειας που υπήρχαν στα αεροδρόμια και τις εθνικές οδούς όταν ήταν υπό κρατικό έλεγχο. Τώρα που ξεπουλήθηκαν και αυτές οι υποδομές που αποτελούν λαϊκή περιουσία, η οποία έχει δημιουργηθεί με τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης τους έπιασε η ευαισθησία.

Ήδη οι πιστώσεις για το Πυροσβεστικό Σώμα είναι πετσοκομμένες κατά 150 εκατ. ευρώ περίπου από την προ οικονομική κρίσης εποχή. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές συνεχώς επιδεινώνονται. Τα πραγματικά κενά ανέρχονται σε 4.000 περίπου. Την ίδια ώρα 5.500 συμβασιούχοι και πενταετούς θητείας πυροσβέστες, παραμένουν σε ομηρία και εργασιακή ανασφάλεια και με μισθούς πείνας.

Το ΕΚΝΛ εκφράζει την έντονη ανησυχία και τους φόβους του, για την ύπαρξη όλων αυτών των αρνητικών παραγόντων συνδυαστικά, σχετικά με την προετοιμασία για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αλλά και για τις συνέπειες που θα υπάρξουν αν επικρατήσουν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass