«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» επισημαίνει η Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2015 18:17 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:52

 

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν» επισημαίνει με ανακοίνωσή της – χρησιμοποιώντας τον στίχο αυτό γνωστού λαϊκού τρα­γουδιού – η Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς δηλώνοντας πως «αυτοί που διοι­κούν, τόσο στην κεντρική κυβέρνηση, όσο και στην τοπική διοίκηση, Δή­μος – Περιφέρεια, φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν συνεπέστατα».

Ορμώμενη από την τελευταία ενημέρωση της ΔΕΥΑ Αγιάς προς τους καταναλωτές της για άμεση ρύθμιση των χρεών τους, αλλά και από τα προβλήματα λειτουργίας του τοπικού Κέντρου Υγείας, η Λαϊκή Επι­τροπή Αγιάς αναφέρει «Οι απειλητικές ανακοινώσεις της ΔΕΥΑΑ για διακοπές της παροχής νερού σε όσους έχουν χρέος και δεν φρόντισαν να το ρυθμίσουν μέχρι τη Παρασκευή 13/3/2015, με ελάχιστη  δόση 40 ευρώ τον μήνα, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΔΕΥΑ δεν θέλουν να σταθούν δίπλα στον λαό και τα προ­βλήματά του.

Τη στιγμή που ο λαός της περιοχής συνεχίζει να αντιμετωπίζει σο­βαρότατα προβλήματα επιβίωσης, τόσο από τα χαράτσια – φοροληστεία – κλοπή εισοδήματος των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου, τα οποία από αντιλαϊκά μετονομάστηκαν σε συνέχιση πατριωτικού καθήκοντος από την πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και από την απώλεια εισοδήματος των μηλοπαραγωγών λόγω του εμπάργκο της Ε.Ε. στη Ρωσία το οποίο με περισσή περηφάνια υπέγραψε και η σημερινή συ­γκυβέρνηση.

Η δημοτική αρχή Αγιάς αντί να παραδειγματιστεί από την κινητο­ποίηση του λαού της περιοχής στις 5 Μαρτίου για το πρόβλημα των μή­λων, εδώ θα πρέπει να σταθούμε στην αξιέπαινη στάση όλων των λαϊκών φορέων που έκαναν πράξη τη λαϊκή συμμαχία (αγροτικοί σύλλογοι, αυ­τοαπασχολούμενοι, εργατοϋπάλληλοι, γυναίκες και νέοι λαϊκών οικογε­νειών), και να διεκδικήσει μαζί τους τις απαραίτητες κρατικές χρηματο­δοτήσεις για τον δήμο, στέκεται για άλλη μια φορά στην απέναντι όχθη. Συνεχίζει και αυτή την επιβολή άδικων και δυσβάσταχτων μέτρων.

Εδώ να τονίσουμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε οποιαδήποτε απόπειρα διακοπής νερού σε λαϊκή οικογένεια. Καλούμε τους λαϊκούς φορείς της περιοχής σε επαγρύπνηση, ώστε να αντιδράσουμε συνολικά στην άσκηση αυτής της πολιτικής.

Πέραν αυτού, συνεχίζει, όμως, να παραμένει και το πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Αγιάς. Παρά τα χαράτσια και τους φόρους που πληρώ­νουμε, χρηματοδότηση για τις βασικές ανάγκες λειτουργίας του δεν υπάρχει. Πετρέλαιο θέρμανσης, ύπαρξη μαίας, σταθερού παιδίατρου, οδηγοί ασθενοφόρων, επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό, κατάργηση του χαρατσιού των 5 ευρώ κ.λ.π. φαίνεται ότι για άλλη μία φορά δεν περι­λαμβάνονται στο πλαίσιο της περήφανης πολιτικής του λιτού βίου που αντικατέστησε τη λιτότητα... Άλλες είναι οι προτεραιότητες. Να περά­σουν τις εξετάσεις αξιολόγησης από Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ευρωπαϊκή Κε­ντρική Τράπεζα και να τα δώσουν για άλλη μια φορά στους επιχειρημα­τικούς ομίλους.

Και πάλι θα τονίσουμε ότι δύναμή μας είναι η λαϊκή συμμαχία και οι αγώνες να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν». 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass