ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία εντείνει την ταξική εκμετάλλευση»

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 8:35

Απάτη θεωρεί, σύμφωνα με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και με αφορμή την χθεσινή επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας στη Λάρισα, επιτίθεται εναντίον της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής της πόλης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από κοινού με τη Δημοτική Αρχή Λαρισαίων, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ανεργία που δημιουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα που οι ίδιοι στηρίζουν, προπαγανδίζουν ως απάντηση την απάτη της λεγόμενης «Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας», που δήθεν προχωράει σε δραστηριότητες με γνώμονα όχι μόνο το κέρδος, αλλά οξυμένες κοινωνικές ανάγκες.

Με την «Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία» στην πράξη επιχειρείται η «αθώωση» του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, προβάλλοντας δήθεν τη δυνατότητα ύπαρξης οικονομικών δραστηριοτήτων μέσα στον καπιταλισμό, που θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών.

Η «Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία» είναι μηχανισμός ακόμα μεγαλύτερης μείωσης των κρατικών κοινωνικών παροχών, μεταφέροντας την ευθύνη μιας σειράς δραστηριοτήτων σε αυτή. Με βασικό όχημα τους Δήμους και τις Περιφέρειες, συμβάλλει πρωταρχικά στην απενοχοποίηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής και της ταξικής εκμετάλλευσης.

Η «κοινωνική οικονομία» δεν αφορά αποκλειστικά στις κρατικές κοινωνικές παροχές, αλλά μέσω των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) εξαπλώνεται σε πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας (π.χ. κατασκευές) και αξιοποιείται ως μηχανισμός προσωρινής εκτόνωσης της μεγάλης ανεργίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass