ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ - ΚΡΕΟΠΩΛΕΣ

Το Πάσχα καλά κρατεί στον Τύρναβο

* ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2017 22:30

Χαμηλές οι τιμές σε όλα τα είδη κρεάτων, ανταγωνισμός με προσφορές τιμών πολλές φορές όχι ευκαταφρόνητες για το φετινό πασχαλινό τραπέζι με τον συναγωνισμό υγιή βεβαίως μεταξύ των κρεοπωλείων των σούπερ μάρκετ και των παραδοσιακών.

Με τους καταναλωτές να έχουν στα χέρια τους από τη μια τα φυλλάδια των προσφορών και απ’ την άλλη να δελεάζονται από τις μεγάλες πινακίδες των καταστημάτων με τις προσφορές. 

Ιδιαίτερα ελκυστικές εμφανίζονται οι προσφορές στα αμνοερίφια, τα οποία κυμαίνονται ακόμα και κάτω από 6 ευρώ/κιλό το αρνί και στα 7 ευρώ/κιλό το κατσίκι, στα σούπερ μάρκετ. Στα παραδοσιακά κρεοπωλεία του Τυρνάβου η τιμή κυμαίνεται στα 7 ευρώ και κάτι για τα αρνιά και λίγο πάνω από τα 8 ευρώ για τα κατσίκια. Μιλώντας χθες στην «Ε» κ. Βασίλης Δάσκαλος τόνισε ότι στα παραδοσιακά κρεοπωλεία η ποιότητα των αμνοεριφίων αλλά και γενικότερα των κρεάτων είναι εγγυημένη γι’ αυτό όσοι γνωρίζουν από κρέατα ή θέλουν να είναι σίγουροι ότι αγοράζουν ποιοτικά, επιλέγουν το παραδοσιακό κρεοπωλείο. Σε ό,τι αφορά στη ζήτηση και λόγω οικονομικής κρίσης υπάρχει γενικότερα πτωτική πορεία από τους καταναλωτές, ο κ. Δάσκαλος είπε χαρακτηριστικά: «Στην επαρχία και ειδικά στην περιοχή του Τυρνάβου, παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, το Πάσχα καλά κρατεί».
Σε άλλα κρεατικά, τα κοτόπουλα με τις προσφορές ξεκινούν από τα 2 ευρώ το κιλό και φτάνουν τα 2,60 ευρώ. Οι χοιρινές μπριζόλες πότε να αγγίζουν τα 4 ευρώ το κιλό και πότε να είναι λίγο πιο πάνω. Σχεδόν όλοι πλέον ψάχνουν για χαμηλές τιμές.
ΤΑ ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ
Όπως είναι φυσικό, το Πάσχα κυριαρχούν τα αμνοερίφια. Σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους «κάθε πέρυσι και καλύτερα» και αυτό γιατί φέτος οι τιμές από τον κτηνοτρόφο προς τον έμπορο είναι ακόμα χαμηλότερες όλη τη φετινή χρονιά σε σχέση με τις ήδη χαμηλές πέρυσι το Πάσχα του 2016, αλλά είναι προσιτές για τον καταναλωτή.
Μιλώντας χθες στην «Ε» το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήσης Παρλίτσης καλεί ακόμα και σήμερα Μ. Πέμπτη να ελέγξουν οι καταναλωτές τις αγορές τους και να κάνουν συγκρίσεις και λογαριασμούς, για να συνεχίσει: Το ελληνικό αρνί πουλήθηκε για το φετινό Πάσχα περίπου 4,50 - 4,70 ευρώ το κιλό στον έμπορο. Από εκεί και πέρα ο έμπορος πληρώνει το σφαγείο για τη σφαγή και επιπλέον προστίθεται ο ΦΠΑ. Συνολικά το σφάγιο αγγίζει τα 7 ευρώ το κιλό χωρίς να είναι στην τιμή το φυσιολογικό κέρδος του κρεοπωλείου.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Σε ό,τι αφορά στις τιμές των οπωρολαχανικών στην πόλη του Τυρνάβου υπάρχουν διαφοροποιήσεις από τα παραδοσιακά μανάβικα και τα μανάβικα των σούπερ μάρκετ, όπου χθες π.χ. υπήρχε διαφορά στην τιμή του αγγουριού στα μανάβικα με 90 λεπτά το ένα και σε σούπερ μάρκετ 44 λεπτά το ένα.
Ωστόσο ο «βασιλιάς» της σαλάτας και για το πασχαλινό τραπέζι, που είναι η ντομάτα, κυμαινόταν από 2 ευρώ έως και 2,60 το κιλό. Ενδεικτικά άλλες τιμές: Κρεμμυδάκια ντόπια, μαρούλια, κουνουπίδια, πράσα, σπανάκια 1 ευρώ το κιλό. Ενώ τα μπρόκολα αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 3 ευρώ το κιλό.
Βέβαια οι Τυρναβίτες περιμένουν το Μ. Σάββατο να συγκρίνουν και τις τιμές της λαϊκής αγοράς όπου κατά παράδοση είναι χαμηλότερες και να ολοκληρώσουν και στον τομέα αυτό τις αγορές τους για το πασχαλινό τραπέζι.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass