ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επαφή με τη νεοελληνική τέχνη

Δημοσίευση: 08 Απρ 2017 9:25

Το 1ο ΣΔΕ Λάρισας στο πλαίσιο της Πολιτισμικής και Αισθητικής Αγωγής επισκέφθηκε κατά τμήματα τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων στην τέχνη και τον πολιτισμό που προσφέρει η Λάρισα.

Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν για πρώτη φορά, έργα σημαντικών εκπροσώπων της νεοελληνικής τέχνης και να κατανοήσουν τις μορφικές και εικαστικές ποιότητες του έργου τους με άμεσο τρόπο και να εντοπίσουν ιδιαιτερότητες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προσωπικότητα και τη σημαντική προσφορά του συλλέκτη Γ. Ι. Κατσίγρα καθώς και στο έργο του Λαρισαίου ζωγράφου Αγήνορα Αστεριάδη.

Ευτυχής συγκυρία, που εμπλούτισε την γνώση και την οπτική των εκπαιδευομένων γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, ήταν και η περιοδική έκθεση της συλλογής της Alfa Βank με θέμα «Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα» την οποία είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οι εκπαιδευόμενοι και να ανοίξουν διάλογο με τα ζητήματα που θέτει η σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass