ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Διαγράμμιση και σήμανση στους δρόμους

* Τοποθετούνται στηθαία στην Περιφερειακή Τρικάλων

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 22:09

Ανύπαρκτες διαγραμμίσεις και σε άλλα σημεία ξεθωριασμένες που κάθε άλλο παρά εξυπηρετούν την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών αντίθετα μάλιστα επιδεινώνουν την κυκλοφοριακή ανασφάλεια, διακρίνονται σε δρόμους εντός και περιφερειακά του κέντρου της Λάρισας. Για τον λόγο αυτό αλλά και για την ασφάλεια των πολιτών ο Δήμος Λαρισαίων προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Συντήρηση σήμανσης – Ασφάλειας οδικού δικτύου» με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Μεγάλο μέρος του έργου αφορά στην ασφάλεια της Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων.

Παράλληλα, αρκετές διαβάσεις πεζών έχουν ξεθωριάσει, με αποτέλεσμα να μην είναι ευδιάκριτες, ενώ, επιπλέον, να μην ξεχωρίζουν ως σωστές διαβάσεις από παλαιότερες διαγραμμίσεις, των οποίων οι «σκιές» ακόμη παραμένουν ορατές.

Ωστόσο το πιο σοβαρό ζήτημα εστιάζεται στις διαγραμμίσεις ρύθμισης και διαχωρισμού των κυκλοφοριακών κατευθύνσεων στην Περιφερειακή Οδό Λάρισας – Τρικάλων. Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών τμήμα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων διευκρινίζεται ότι πρόκειται για 700 μ. τοποθέτησης στηθαίων στην περιφερειακή οδό Τρικάλων, 6 χλμ. διαγράμμισης στον ίδιο δρόμο, διαγραμμίσεις μέσα στην πόλη και τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης σε κόμβους, σε σημεία εντός της πόλης.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Μαΐου στις 10 το πρωί στο τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στο κεντρικό κατάστημα του Δήμου Λαρισαίων. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Η συνολική προθεσμία του έργου ορίζεται σε 120 ημέρες από την ημέρα της υπογραφής της σύμβασης και η επιλογή του αναδόχου θα γίνει με «ανοικτή διαδικασία». Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 3.225 ευρώ και ισχύ τουλάχιστον έξι μηνών και τριάντα ημερών μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Αντίστοιχα ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι μήνες. Το έργο περιλαμβάνεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του Δήμου Λαρισαίων του έτους 2017 και χρηματοδότηση ίδιοι πόροι.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass