ΕΚΕΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τέλειωσαν τα …λάπτοπ στη Λάρισα

*Χαμηλό το ποσοστό των δικαιούχων που έκαναν χρήση της επιταγής πανελλαδικά μέχρι στιγμής σύμφωνα με τις πρώτες ανεπίσημες εκτιμήσεις

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2015 9:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:46

Του Κ. Γκιάστα

Ελάχιστα είναι τα λάπτοπ που απέμειναν στην αγορά της Λάρισας και αφορούν στο πρόγραμμα της ψηφιακής αλληλεγγύης το οποίο «τρέχει» αυτήν την περίοδο. Στα περισσότερα μαγαζιά της πόλης, τα οποία είναι πάροχοι, στην παρούσα φάση υπάρχουν από καθόλου έως και ένα μοντέλο που μπορεί να εξυπηρετήσουν τους ωφελούμενους αν αυτοί ενδιαφέρονται. Αντίθετα στα τάμπλετ υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά από τη ζήτηση και έχει αποφευχθεί η έλλειψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» από πηγές υπευθύνων περιφέρειας, πανελλαδικά και με ανεπίσημα στοιχεία, το ποσοστό των ωφελουμένων που έχει κάνει εξαργύρωση της επιταγής δεν έχει ξεπεράσει το 30% (290.000 είναι συνολικά οι ωφελούμενοι πανελλήνια). Την ίδια ώρα έχει ελαττωθεί η ροή των πελατών στα καταστήματα σε σχέση με τις πρώτες ημέρες. Το γεγονός αυτό οφείλεται εν πρώτοις σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην έλλειψη των λάπτοπ με τους ωφελούμενους απλά να περιμένουν τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων. Όμως υπάρχει ο φόβος πως αρκετοί ωφελούμενοι είναι μεγάλης ηλικίας και ενδέχεται να μην κάνουν χρήση της επιταγής. Σημειώνεται πως οι ωφελούμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης από 4/2/2015 έως και 30/6/2015.

Σκοπός της δράσης σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι: Η πρόσβαση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα σε τεχνολογίες ΤΠΕ, η μείωση του ψηφιακού χάσματος μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στον χώρο τους.

Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες, που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και οι οποίοι, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), κατοικούν σε μία από 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη), σύμφωνα με τη δηλωθείσα κατά την 31/12/2014 στο πληροφοριακό σύστημα “TAXISNET” και ισχύουσα διεύθυνση κατοικίας.

Σε κάθε ωφελούμενο (πολίτη που έλαβε το Κοινωνικό Μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ (8) Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης) χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των Παρόχων/Προμηθευτών της δράσης.

Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) – μέχρι 12€ το μήνα και μέχρι 31/10/2015.

Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) – μέχρι 230€.

Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ’ οίκον (προαιρετικά) – μέχρι 60€.

Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.

Αυστηρά ωστόσο είναι τα μέτρα στο ζήτημα της ταυτοποίησης του δικαιούχου. Είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία του δικαιούχου για την εξαργύρωση του κουπονιού. Συνεπώς, δεν είναι δυνατή η εξαργύρωση από τρίτο με εξουσιοδότηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass