Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τίμησε τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 11:55

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος και με αφορμή τη συμπλήρωση των 62 ετών από την επέτειο του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ που ξεκίνησε στην Κύπρο την 1η Απριλίου του 1955 για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού, πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση προχθές το μεσημέρι την Κυριακή 2 Απριλίου στη Λάρισα.

Η εκδήλωση η οποία έγινε μπροστά από τη μοναδική προτομή του αρχηγού της ΕΟΚΑ Γεωργίου Γρίβα Διγενή που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, η οποία να σημειωθεί ότι έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου, στην πλατεία Αγίου Βησσαρίωνος στη Λάρισα, ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση προς τους Ήρωες της ΕΟΚΑ την οποία τέλεσε ο ιερέας πατήρ Ευθύμιος, πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους, ακολούθησαν οι ομιλίες του προέδρου του ΠΕΣ Αστ. Χάμου και του προέδρου του Ιερού Λόχου 2012 Γεωργίου Γουλιδάκη, όπου έγινε αναφορά για το ιστορικό της ημέρας, ενώ αναφέρθηκαν και στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, η οποία όπως τόνισαν «είναι αρκετά δύσκολη, αφού πολιτικοί τόσο στον Ελλαδικό χώρο, όσο και στην Κύπρο κάνουν τα πάντα για να ξεπουλήσουν τη μεγαλόνησο και δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει ένας Τάσσος Παπαδόπουλος για να πει ακόμα μια φορά ΟΧΙ στα σχέδια της Νέας Τάξης πραγμάτων που θέλει τον διαμελισμό της Κύπρου». Καταλήγοντας υποστήριξαν ότι «η μόνη λύση για την Κύπρο είναι η ένωση με τη μητέρα Ελλάδα». Εν συνεχεία κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass