ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΡΟΒΙΔΑ

«Αναμορφώσεις προϋπολογισμών με σκοπιμότητα…»

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 10:55

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στον Δήμο Ελασσόνας αναλύει με επιστολή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Προβίδα, η οποία απορεί πως «όλες οι επισημάνσεις που αναφέρει στην επιστολή της, αγνοήθηκαν όσον αφορά στην άρδευση, κατά τον έλεγχο του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση..»

Αναλυτικότερα η κ. Προβίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί συμπολίτες μου, όπως είχα ενημερώσει και κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, στην ανταποδοτικότητα των τελών άρδευσης, υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία και δυστυχώς επαληθεύομαι. Ο κ. δήμαρχος, μας ενημέρωσε κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού ότι δεν θα χρησιμοποιήσει υδρονομείς γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στοιχίζουν αρκετά στον Δήμο και δεν γίνεται καλή δουλειά και ότι έχει βρει άλλον τρόπο. Καλούμαστε να ψηφίσουμε πίστωση για υδρονομείς και αύξηση πιστώσεων κατά κύριο λόγο στην άρδευση. Άρα σωστά τότε υποστηρίξαμε ότι ο προϋπολογισμός είναι πλασματικός και ανεφάρμοστος και αυτό αποδεικνύεται καταφανέστατα στην τέταρτη κατά σειρά αναμόρφωση σε διάστημα λιγότερο των τριών μηνών.

 Συνεχίζω να επιμένω ότι οι συνεχόμενες αναμορφώσεις έχουν σαν στόχο να καλύψουν την ανύπαρκτη από τα μέχρι τώρα στοιχεία ανταποδοτικότητα της άρδευσης καθώς από τη διαμορφωμένη εικόνα τα έσοδα είναι λιγότερα από τετρακόσιες χιλιάδες και τα έξοδα προσεγγίζουν τις εφτακόσιες χιλιάδες, χωρίς το ηλεκτρικό ρεύμα, που πιθανολογώ είναι πολλαπλάσιο των διακοσίων χιλιάδων που ψηφίσατε στον προϋπολογισμό. Καταλαβαίνετε όλοι ότι αυτό είναι σε βάρος των περισσότερων δημοτών και ωφελούνται λίγοι. Απορώ πως κατά τον έλεγχο του προϋπολογισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αγνοήθηκαν όλες οι παραπάνω επισημάνσεις και δεν πάρθηκαν τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζει ο νόμος. Καταλαβαίνετε όλοι πια για ποια διοίκηση και για ποια δικαιοσύνη μιλάμε. Αλλά υπάρχει βέβαια και τώρα χρόνος. Για όλα τα παραπάνω καταψηφίζω την αναμόρφωση γιατί θεωρώ ότι υπάρχει σκοπιμότητα να καλυφτεί ο τομέας της άρδευσης που είναι προβληματικός».

Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα συζητηθεί και το αίτημα της Χρυσούλας Προβίδα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κ. Αντώνη Μπίσμπα αλλά και προς το σώμα, με θέμα "Γεωτρήσεις ύδρευσης". Όπως αναφέρει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος «ο Δήμος Ελασσόνας από δικά του χρήματα πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα για τις γεωτρήσεις ύδρευσης των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και Κοινοτήτων. Όπως γνωρίζω, με απόφαση του πρώην δημοτικού συμβουλίου που ήμουνα μέλος, μεταφέρθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούσαν ύδρευση στη ΔΕΥΑ Ελασσόνας (δίκτυα ύδρευσης, δεξαμενές, γεωτρήσεις κ.λπ). Από τότε μέχρι σήμερα ο Δήμος πληρώνει το ρεύμα και η ΔΕΥΑΕΛ εισπράττει τα έσοδα. Ρωτώ γιατί δεν εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη απόφαση και αν η ενέργεια του Δήμου να πληρώνει είναι νόμιμη, έντιμη και ηθική. Όλοι γνωρίζουμε ότι άλλο Δήμος, άλλο ΔΕΥΑΕΛ. Από τις καταστάσεις τις ΔΕΗ μηνός Σεπτεμβρίου θα σας αναφέρω ενδεικτικά κάποιες γεωτρήσεις:

-Κρανέα-Ξυδιάς με αριθμό παροχής 40813548

-Λουτρό-Ποτάμι με αριθμό παροχής 40823909,

-Λιβάδι-Σμίξη με αριθμό παροχής 40821049,

-Καλύβια-Άγιος Αθανάσιος με αριθμό παροχής 40813060,

-Βλαχογιάννι-Βάλτος με αριθμό παροχής 40634370,

-Σαραντάπορο-Παλιόχανο με αριθμό παροχής 40825032. Τα παραπάνω στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Παρακαλώ το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass