ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ασήκωτο το βάρος του προσφυγικού

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2017 9:20

Στη Γερμανία βρίσκεται ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας -στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ιωάννης Παντής και ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γεράσιμος Κουζέλης - μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, στο πλαίσιο ενημερωτικού προγράμματος με θέμα “Την ένταξη των παιδιών των προσφύγων και νεαρών προσφύγων στη σχολική και επαγγελματική εκπαίδευση”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με Γερμανούς αξιωματούχους -μεταξύ των οποίων ο υπουργός για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michael Roth, ο υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Έρευνας, κ. ThomasRachel, o γενικός γραμματέας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Thorben Albrecht- τόσο για ζητήματα που αφορούν στο θέμα της επίσκεψης, αλλά και για γενικότερα θέματα πολιτικής φύσης.

Μετά την πρώτη συνάντηση με την επικεφαλής της Συντονιστικής Μονάδας για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα, τον επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής και εκπροσώπους του Γερμανικού ΥΠΕΞ, ο κ. Κέλλας δήλωσε: «Με τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας, συζητήσαμε για την αναγκαιότητα εκμάθησης της γλώσσας της χώρας φιλοξενίας από τους μικρούς πρόσφυγες -κάτι που πρέπει να επιδιώξουμε διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ειρηνικής συνύπαρξης- αλλά και της κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης των ενήλικων προσφύγων.

Το προσφυγικό– μεταναστευτικό, μετά το οικονομικό, αποτελεί το πιο φλέγον ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Διεμήνυσα στους συνομιλητές μου ότι στις πλάτες της χώρας μας έχει κατανεμηθεί δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και είναι καιρός οι εταίροι μας να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass