35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Σε δίκη ξανά μετά από 4 χρόνια!

* Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 11:39

Την κυβέρνηση καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας, με αφορμή την απόφαση της Δικαιοσύνης να παραπέμψει ξανά σε δίκη, μετά από 4 χρόνια, 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, τον Ιανουάριο του 2013!

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τονίζονται τα εξής :

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που με τη βοήθεια της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης παραπέμπει ξανά σε δίκη, ύστερα από 4 χρόνια, τους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που είχαν αθωωθεί με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, για την κατασκευασμένη κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης δημόσιας υπηρεσίας», καθώς είχε καταρριφθεί η προβοκάτσια που προσπάθησε να στήσει η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ, γιατί έκαναν παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας.

Η παρέμβαση που διοργάνωσαν στις 30/1/2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο Υπουργείο Εργασίας ήταν σε απάντηση για τις προκλητικές δηλώσεις του τότε Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις». Δηλώσεις πρόκληση για κάθε εργαζόμενο που με κόπο και ιδρώτα χτίσαμε τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι συνάδελφοί μας τότε αθωώθηκαν, αφού περίτρανα αποδείχτηκε η προσπάθεια προβοκάτσιας εις βάρος τους ότι δηλαδή δήθεν προέβησαν σε ζημιές στο γραφείο του υπουργού.

Στις 16 Μάρτη 2017, η νέα δίκη των 35 συναδέλφων, προέδρων και μελών ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, αφορά στην κατηγορία των «απρόκλητων φθορών».

Σήμερα 4 χρόνια μετά, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επαναφέρει στο προσκήνιο το κατηγορητήριο. Θέλουν να προχωρήσουν σε περαιτέρω χτύπημα των εργατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών της εργατικής τάξης. Θέλουν ανενόχλητοι να διαλύσουν τις ζωές της εργατικής τάξης και εμείς απλά να τους κοιτάμε αμίλητοι και ακούνητοι. Μας θέλουν ανοργάνωτους, χωρίς φωνή, χωρίς ελπίδα για το αύριο. Να μην το επιτρέψουμε. Φτάνει πια.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Καταδικάζουμε τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Στην τρομοκρατία απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων! Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass