ΕΔΕΙΞΕ ΧΘΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Κίτρινη» κάρτα σε οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα

*Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή σε Σέρβους

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2017 22:50

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους σε χθεσινή απόφαση δικαστηρίου της Λάρισας τότε θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πως το Μονομελές Πλημμελειοδικείο έδειξε… κίτρινη κάρτα σε οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Κι αυτό γιατί μπορεί να επιβλήθηκε σε 14 από αυτούς ποινή φυλάκισης έξι μηνών, όμως η ποινή έχει αναστολή τριετίας.

Πρόκειται για το περιστατικό που απασχόλησε τον αθλητικό χώρο πανελληνίως αλλά και τον τοπικό χώρο σε αστυνομικό επίπεδο καθώς τον Νοέμβριο του 2015 η σύλληψη των οπαδών χαρακτηρίστηκε ως η μαζικότερη σύλληψη φιλάθλων στα τοπικά χρονικά.

Συνολικά συνελήφθησαν 41 Σέρβοι και Βόσνιοι οπαδοί στα αυτοκίνητα των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σιδερόβεργες, ξύλινοι δοκοί, πέτρες, ξύλα, πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ και φωτοβολίδες. Όλοι τους -που ήταν κατηγορούμενοι «για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί βεγγαλικών και κροτίδων», όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ως οπαδοί του «Ερυθρού Αστέρα» (οι οργανωμένοι φίλαθλοι του οποίου έχουν «αδελφοποιηθεί» με τους αντίστοιχους του Ολυμπιακού) μετέβαιναν στην Αθήνα, με 9 επιβατικά αυτοκίνητα για τον επαναληπτικό αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεπ. Στον πρώτο αγώνα στην Κροατία εν τω μεταξύ στο Ζάγκρεμπ, Έλληνες δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση από Κροάτες οπαδούς.

Οι 41 οπαδοί είχαν συλληφθεί στις 3 τα ξημερώματα, στα διόδια του Μοσχοχωρίου αφού νωρίτερα έκλεψαν σιδερόβεργες και ξύλινους δοκούς από εργοτάξιο, ένα χιλιόμετρο πριν τα παλιά διόδια στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών.

Οι οπαδοί έγιναν αντιληπτοί από φύλακα προστασίας ιδιωτικής εταιρίας, στο εργοτάξιο εταιρίας που εκτελούσε έργα στον νέο αυτοκινητόδρομο. Έτσι ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. που έστησε μπλόκο στα διόδια Μοσχοχωρίου και συνέλαβε τους 41 οπαδούς. Από αυτούς οι 38 εκπροσωπήθηκαν χθες από δικηγόρο στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι οι 14 για τη δεύτερη πράξη (περί παράνομης οπλοφορίας) και τιμωρήθηκαν με έξι μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass