ΟΙ ΠΑΡΟΔΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΘΡΗΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΘΥΜΑΤΑ

Ο Μολώχ της ασφάλτου ενεδρεύει στο «κακό» τμήμα της Καραμανλή

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2017 22:50
Ένας άνδρας επιχειρεί να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα, ενώ οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη προσπαθούν να στρίψουν προς την οδό Καραγάτση, παρανόμως Ένας άνδρας επιχειρεί να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα, ενώ οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη προσπαθούν να στρίψουν προς την οδό Καραγάτση, παρανόμως

«Γίναμε γραφικοί, τόσα χρόνια ζητούμε το αυτονόητο: ασφάλεια», αναφέρει κάτοικος της περιοχής και δείχνει το σημείο όπου την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο στη διερχόμενη μέσα από την πόλη Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, στη λεγόμενη λεωφόρο Καραμανλή. «Στο ίδιο σημείο είχε σκοτωθεί ο πατέρας μου» δηλώνει στην «Ε» ο Γιάννης Τσολάκης, που μένει σε σπίτι δίπλα στον δρόμο, για να συμπληρώσει ότι «τα περισσότερα σπίτια στην περιοχή των Λαχανόκηπων έχουν θρηνήσει και έναν δικό τους άνθρωπο σε αυτό τον δρόμο».

Καθημερινά καλούνται να διασχίσουν το συγκεκριμένο κομμάτι της λεωφόρου Καραμανλή (από το ύψος των σηματοδοτών της οδού Βόλου έως εκείνων της Αγιάς), αμέτρητοι Λαρισαίοι για να κατευθυνθούν προς το κέντρο της πόλης. Υπόγεια διάβαση πεζών δεν υπάρχει, τα πεζοφάναρα ανύπαρκτα, τα πεζοδρόμια επίσης, το προειδοποιητικό φανάρι λειτούργησε μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το μισό κομμάτι του συγκεκριμένου δρόμου τη νύχτα δεν φωτίζεται και οι ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί είναι μεγάλες. Μίγμα λίαν επικίνδυνο.

Με κίνδυνο της ζωής τους παιδιά περπατούν στην άκρη του δρόμου, στο χωμάτινο έρεισμα, την ίδια ώρα που τα φορτηγά περνούν δίπλα τους. «Κάποτε λέγαμε ότι θα γίνει η νέα Εθνική Οδός, θα βγει ο δρόμος εκτός πόλης και θα ησυχάσουμε, μετά την αύξηση όμως των διοδίων και προκειμένου οι περισσότεροι να τα αποφύγουν επιλέγουν την παλιά οδό προς Βόλο κι έτσι περνούν μέσα από την πόλη», δηλώνει επαγγελματίας ενώ προσθέτει ότι «μέσα στον μήνα έχουμε συνήθως δύο τροχαία. Επειδή, δεν είναι όλα θανατηφόρα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Πριν λίγους μήνες σε τροχαίο που έγινε πάλι σε αυτό το κομμάτι της λεωφόρου Καραμανλή έμεινε ανάπηρος ένας νέος άνθρωπος».

Οι κάτοικοι των Λαχανόκηπων δημιούργησαν λαϊκές επιτροπές και ζητούν ασφάλεια, «πρόκειται για εγκλήματα, όχι απλά για ατυχήματα όταν αδιαφορούν τόσα χρόνια τώρα. Αν υπήρχε νησίδα και μια διάβαση πεζών δεν θα θρηνούσαμε θύματα. Δεν μπορεί να ρίχνουν το βάρος μόνο στο κέντρο και στα διάφορα “Κολωνάκια” της πόλης, πρέπει να κοιτάξουν και τις άλλες συνοικίες. Εξάλλου, από αυτό τον δρόμο περνούν όλοι», αναφέρουν μεταξύ άλλων. Την ίδια ώρα ο φακός της «Ε» γίνεται μάρτυρας ενός άνδρα που επιχειρεί να διασχίσει κάθετα το οδόστρωμα, ενώ οχήματα που κινούνται προς Θεσσαλονίκη προσπαθούν να στρίψουν προς την οδό Καραγάτση, παρανόμως, εξαιτίας της βροχής το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, διερχόμενος οδηγός πραγματοποιεί προσπέραση από τη δεξιά πλευρά. Εικόνες καθημερινές σε έναν δρόμο καρμανιόλα.

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ

«Η επέκταση του εκσυγχρονισμού της λεωφόρου Καραμανλή θα γίνει». Έως τη διασταύρωση του Αεροδρομίου της 110 Πτέρυγας Μάχης θα επεκταθεί η σύγχρονη λεωφόρος Καραμανλή και το σημερινό – και επικίνδυνο για την οδική ασφάλεια – τμήμα από την οδό Βόλου έως και την οδό Αγιάς θα αντικατασταθεί από έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο. Στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η επέκταση του ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. «Ολοκληρώνονται οι μελέτες και περιμένουμε τις σημειακές αποτυπώσεις από τον Δήμο Λαρισαίων για να προχωρήσουμε στις δημοπρατήσεις», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass