ΣΕ... ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Ασφαλτοστρώσεις για να γλιτώσουν από τη λάσπη

Τους επόμενους μήνες ξεκινούν παράλληλα συντηρήσεις κεντρικών και συνοικιακών οδών και ανακατασκευές πεζοδρομίων

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:39

 

Από τους... χωματόδρομους της Λάρισας θα ξεκινήσουν οι ασφαλτοστρώσεις οδών ανακουφίζοντας εκατοντάδες δημότες που κατοικούν είτε σε αναπτυσσόμενες συνοικίες - είτε σε δημοτικά διαμερίσματα του καλλικρατικού δήμου και υποφέρουν από τη... λάσπη.

Ισως ακούγεται παράδοξο αλλά, συνοικίες που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια ή τελευταία εντάχθηκαν στο σχέδιο πόλης όπως και πρώην δήμοι, της Γιάννουλης για παράδειγμα, που ενοποιήθηκαν με τον Δήμο Λαρισαίων μετά το σχέδιο Καλλικράτης, διαθέτουν σήμερα οδικό δίκτυο χωματόδρομων που αγγίζει τα... 25 χιλιόμετρα.

«Ο στόχος μας» τονίζει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Υποδομών, Δημ. Μαβίδης «είναι εντός του 2015 να έχει ασφαλτοστρωθεί τουλάχιστον το 70% των δρόμων» ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και ένα δεύτερο έργο, αυτό της συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου που προβλέπει ανακατασκευή πεζοδρομίων αλλά και ανακατασκευή οδών, τόσο σε κεντρικές όσο και σε συνοικιακές οδούς.

Δρόμοι που καθημερινά... μνημονεύουν οι οδηγοί, με αφορμή τις αναρίθμητες ενίοτε και ιδιαίτερα επικίνδυνες λακκούβες, για μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες αλλά και πεζούς.

Τα έργα θα ξεκινήσουν μετά τον ερχόμενο Μάιο – χρονική περίοδος που καιρικά επιτρέπονται ασφαλτοστρώσεις – ωστόσο ο βαθμός υλοποίησης θα εξαρτηθεί και από τον συντονισμό εμπλεκομένων υπηρεσιών όπως η ΔΕΥΑΛ ή η Εταιρία Παροχής Αερίου καθώς θα πρέπει να προηγηθούν εφόσον σχεδιάζουν και οι ίδιες έργα (δίκτυα αποχέτευσης, ομβρίων κλπ) στις εν λόγω περιοχές.

Οι πιστώσεις έχουν προβλεφθεί στο Πρόγραμμα Τεχνικών Εργων ενώ από την υλοποίηση των έργων ως ένα βαθμό θα τονωθούν παράλληλα, απασχόληση και τοπική αγορά.

Αντιδημαρχία Πολεοδομίας και Διεύθυνση τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, καταγράφοντας τις ανάγκες σχεδιάζουν τα έργα τα οποία αποτελούν παράλληλα αιτήματα τοπικών κοινοτήτων ή διαμερισμάτων ενώ οι μελέτες οδοποιίας θα κατατεθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως διευκρινίζει ο κ. Μαβίδης, είναι «τα έργα οδοποιίας να έχουν ολοκληρωθεί σε μια διετία» διαχωρίζοντας τις ασφαλτοστρώσεις σε χωματοδρόμους κατοικημένων περιοχών, τη συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου και πεζοδρομίων και, τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.

«Τα ποσά είναι εξασφαλισμένα, αρκεί και τεχνικά να μας επιτραπεί η υλοποίηση στο βαθμό που επιθυμούμε από εμπλεκόμενες επιχειρήσεις, τα έργα των οποίων πρέπει να προηγηθούν. Η ΔΕΥΑΛ για παράδειγμα, αν δεν έχει προγραμματίσει τότε πρέπει να προγραμματίσει τα δικά της έργα για να κάνουμε εμείς τις ασφαλτοστρώσεις καταλήγει ο κ. Μαβίδης.

Σε ό,τι αφορά στις ασφαλτοστρώσεις χωματόδρομων, ο αρχικός σχεδιασμός θέλει τα έργα να ξεκινάνε από τη Γιάννουλη όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα αλλά και σε συνοικίες της Λάρισας.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην «εσωτερική» οδοποιία ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα σχεδιάζεται σε κεντρικές οδούς όπως μεταξύ άλλων η Κύπρου, η Υψηλάντου αλλά και σε συνοικίες, ενώ εξίσου πολύτιμο κρίνεται το έργο της συντήρησης πεζοδρομίων που έχουν μετατραπεί σε «παγίδες» για τους περαστικούς.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass