* Τι ψήφισαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Πρόεδρος ο Τ. Ψύρρας με την τρίτη ψηφοφορία

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 11:35

Ο κ. Τάσος Ψύρρας είναι από χθες ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, μετά από πρόταση του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Αντιπρόεδρος εξελέγη και πάλι ο προταθείς από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του πρώην δημάρχου κ. Νίκου Μάλακου, κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι και γραμματέας το μέλος της παράταξης της δημοτικής αρχής κ. Γιάννης Γκαμπέτας.

Η συνεδρίαση διεξήχθη ομαλά και χωρίς εντάσεις ωστόσο η κάθε παράταξη έθεσε σε ήπιους τόνους τις θέσεις της για την εκλογή του προεδρείου και στη συνέχεια την εκλογή των επιτροπών.

Στην αρχή της συνεδρίασης ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης σημείωσε στην παρέμβασή του ότι η «Δράση Πολιτών θα απέχει από τις ψηφοφορίες, παραμένοντας ωστόσο τα μέλη της ως παρόντες στη συνεδρίαση. Ο κ. Στέλιος Χατζηκράχτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφερε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει λευκό.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου στην πρώτη φάση πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου το οποίο είναι 27μελές εκλέγεται ο προταθείς από την παράταξη της δημοτικής αρχής και πρέπει να συγκεντρώσει τον απόλυτο αριθμό των 14 ψήφων. Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Ψύρρας συγκέντρωσε 12 ψήφους με 13 λευκά και άκυρα συμπεριλαμβανομένων και των τριών ψήφων της παράταξης του κ. Στ. Ροντούλη οι οποίοι δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Στη δεύτερη ψηφοφορία επίσης ο κ. Ψύρρας πήρε 12 ψήφους υπέρ και 14 αρνητικές (προσήλθε στη συνεδρίαση και η κ. Αναστασία Ψύρρα.).

Από τα δύο πρώτα αποτελέσματα βγαίνει το συμπέρασμα ότι στις δύο πρώτες ψηφοφορίες πιθανόν κάποιος από την παράταξη της πλειοψηφίας δεν ψήφισε τον κ. Τάσο Ψύρρα (η παράταξη του κ. Σαρχώση μετά την αποχώρηση των τριών μελών που είναι πλέον ανεξάρτητοι έχει 13 μέλη).

Σύμφωνα με τον νόμο στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία ο κ. Ψύρρας συγκέντρωσε 13 ψήφους και εκλέχτηκε νέος πρόεδρος του σώματος. Το ίδιο σχεδόν σκηνικό και στην εκλογή του γραμματέα του σώματος κ. Γιάννη Γκαμπέτα ο οποίος εκλέχτηκε στη δεύτερη ψηφοφορία με 14 ψήφους. Αντίθετα ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι πήρε ξεκάθαρη υπερψήφιση από την πρώτη ψηφοροία συγκεντρώνοντας 22 ψήφους υπέρ και 4 λευκά.

Της συνεδρίασης προήδρευε αρχικά η μέχρι τώρα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με την ιδιότητα της πρώτης συμβούλου σε ψήφους της παράταξης της πλειοψηφίας κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη. Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής του προεδρείου και λίγο πριν αυτό πάρει τη θέση του στα έδρανα η κ. Σουρλαντζή εμφανώς συγκινημένη απευθυνόμενη στον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τα μέλη του σώματος ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της, τους συμβούλους που στήριξαν πριν δυόμισι χρόνια την υποψηφιότητά της αλλά και όλους όσοι συνεργάστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της. Αναφέρθηκε επίσης με θερμά λόγια στη συνεργασία με τον διευθυντή του Δήμου κ. Πέτρο Οντούλη και τη γραμματέα του σώματος κ. Βάσω Γκαλογιάννη .

Ζήτησε συγγνώμη αν σε κάποιες στιγμές έντασης στεναχώρησε κάποιους και κλείνοντας ζήτησε τη βοήθεια όλων για την καλή συνέχεια της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και με ευχές στο νέο προεδρείο.

ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και η εκλογή μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Τυρνάβου.

Αναλυτικότερα: Η Οικονομική Επιτροπή αποτελείται από τους: Γιώργο Μπανταβάνη αντιδήμαρχο – πρόεδρο. Μέλη: Σουρλαντζή Ρούλα, Σοφία Μίγα – Ζερβού, Κώστας Χρυσοβέργης, Βασίλης Τάχας από την πλειοψηφία και από τις μειοψηφίες: Βασίλης Νταβαρούκας και Στέλιος Χατζηκράχτης.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποτελείται από τους Χρήστο Τσιόπα αντιδήμαρχο – πρόεδρο και μέλη: Κωνσταντίνος Κουλιός, Μάκης Κατσικαβέλας, Γιάννης Γκαμπέτας, Κώστας Χρυσοβέργης, από την πλειοψηφία και Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι και Στέλιος Χατζηκράχτης από τις μειοψηφίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας του νέου προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης έκανε στην «Ε» την εξής δήλωση: « Στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Ψύρρας έλαβε 12 θετικές ψήφους και δεν εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στη δεύτερη ψηφοφορία έλαβε πάλι 12 θετικές ψήφους και δεν εξελέγη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Στην τρίτη ψηφοφορία έλαβε 13 ψήφους, χωρίς να διαθέτει πάλι την αποδοχή του σώματος.

Ουσιαστικά, λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου απέκτησε τον πρώτο μη εκλεγμένο, αλλά διορισμένο με εγκύκλιο «πρόεδρό» του. Σημεία των καιρών αλλόκοτα, αλλά υπαρκτά». Και ο κ. Ροντούλης καταλήγει: «Πάντως η «Δράση Πολιτών» εύχεται καλή πορεία στον κ. Τάσο Ψύρρα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass